Akşener: Tarım Bakanı'nın da TikTok'ta yapacağı düetle istifa etmesini bekliyoruz

Akşener, Albayrak'ın istifa sürecini "ciddiyetsiz bir yönetim anlayışının ibretlik vesikası" olarak nitelendirdi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde buluann Akşener, "Bizim için önemli olan, Amerikan başkanının Türk siyasetine nasıl baktığı değil, Türkiye’nin milli çıkarlarının, nasıl korunup kollanacağıdır" dedi.

"Biden'ın Trump'tan farklı olup olmayacağını zamanın gösterecek" diyen Akşener şöyle devam etti:

Artık yeni bir döneme girdik. Trump döneminde "Ahbap-çavuş" boyutuna indirgenen ilişkilerin, yeniden devletlerarası bir kimlik kazanmasını umuyoruz. Diplomasi, kişisel ahbaplıklar üzerinden değil,  liyakatli kadrolar üzerinden ve akıllıca yürütülmelidir. Türkiye’nin ciddi ve güçlü bir diplomasi geleneği var. Bu gücün ve ciddiyetin, yeniden devreye alınmasını bekliyoruz.

"Vatandaşa akıl verme destek ver"

İzmir depremiyle ilgili de konuşan Akşener, hükümeti depreme karşı tedbir almamakla suçladı.

Erdoğan'ın sözlerini de eleştiren Akşener, "Sayın Erdoğan’ın önerisi nedir? Vatandaş, sağlam olmayan binadaki evinin üzerine, biraz daha para koyacakmış, binasını sağlam hale getirecekmiş. Sayın Erdoğan; vatandaşa akıl verme destek ver" dedi.

"Tarım Bakanının da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz"

Akşener, konuşmasında Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa etmesini değerlendirdi.

Albayrak'ın istifa sürecini "ciddiyetsiz bir yönetim anlayışının ibretlik vesikası" olarak niteleyen Akşener şöyle devam etti:

Geçtiğimiz dönemde bir bakanı Twitter,  son olarak da damadı, Instagram üzerinden istifa etti. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde, artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip, oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz

Akşener, Albayrak'ın istifasıyla ilgili haberlerin medyada yer almamasına da tepki göstererek, "Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını, olanı biteni manşetten veriyor. Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok. Medyanın görevi, Türk milletine haber vermektir" dedi.

"Hem 'Müslümanım' deyip hem işçinin ekmeğini gasp etmek riyadır"

Hükütmetin uyguladığı politikaları "yandaşı korumak ve kollamak üzere kurulan sistem" olarak nitelendiren Akşener,  "Gerçeğe kulak tıkamayanlar, yalana prim vermeyenler için, her şey ortada. Peygamber Efendimizin, “İşçinin hakkını alın teri kurumadan veriniz” buyruğuna rağmen,  hem Müslümanım deyip, hem de emeğin hakkını gaspa yeltenmek riyadır" dedi.

Meclis'e gelen torba yasayı da eleştiren Akşener şunları kaydetti:

Azminiz, çabalarınız ve ısrarlı itirazlarınız olmasaydı, gençlerimizin hakkının biraz daha gasp edilmesine imkan sağlayacak torba yasayı, kaşla göz arasında Meclisten geçireceklerdi. Buradan, empati yoksunu çıkışlarıyla, Bakanlar Kurulu'nun son dönemdeki parlayan ismi, “emekli maaşı ödemeyi lütuf gören” Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’na soruyorum:   Karnını doyurmak için oradan oraya koşturan güvencesiz gençlerimizi, bir türlü emekli olamayan yaşlılarımızı izlemek çok mu hoşunuza gidiyor?  Geldiğiniz günden beri hak edilmiş kıdem tazminatlarını ödememek için, bin bir takla atmak, çok mu hoşunuza gidiyor? 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU