Beyaz Saray'dan sert çıkış: İş arayan personeli kovun

Trump yönetiminden binlerce atanmış çalışan yakında işlerini kaybedecek

Bazı çalışanların sözleşmeleri yakında sona eriyor (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump başkanlık seçimlerindeki yenilgisini kabul etmeyi reddederken, Beyaz Saray'ın federal kurumlara iş arayan atanmış çalışanları işten çıkarma talimatı verdiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adını vermek istemeyen üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisine göre, başkanlık ofisinin personel direktörü John McEntee federal kurumların yöneticilerinden, başkanlık ya da bağlı kurumlar tarafından göreve atanmış ve seçim sonrası yeni iş fırsatlarını incelediği tespit edilen çalışanların iş akdine son vermesini istedi.

Trump’ın seçim kampanyasındaki yöneticilerin de, yönetimde görev alan personele Beyaz Saray için mücadeleye devam etme çağrısı yaptığı belirtiliyor. Öte yandan bazı çalışanların sözleşmelerinin 15 Kasım’da sona ereceği ve sözleşmenin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda kendilerine bilgi verilmediğini kaydedildi. Bir kampanya yetkilisi de, “Yakında işsiz kalacak insanlar için kavgayı sürdürmek zor” dedi.

Trump döneminin seçimi kazanan Joe Biden’ın göreve başlayacağı 20 Ocak’ta sona ermesiyle, binlerce atanmış personel de işlerini kaybedecek.
 

Independent Türkçe, AP, American Independent

DAHA FAZLA HABER OKU