İran yapımı casusluk dizisinde Anadolu Ajansı çalışanı gazeteci, IŞİD Lideri Bağdadi'den emanname alan biri olarak gösterildi

İran Radyo ve Televizyonu Kurumu'na bağlı IRIB TV1'de yayıMlanan casusluk ve güvenlik dizisi Güvenli Ev'de IŞİD'in İran'a yönelik saldırı planları ile dış ülkelerin bu terörist gruba yapmış olduğu yardımlar işleniyor

İran yapımı "Güvenli Ev" isimli casusluk dizisinin dokuzuncu bölümünde Anadolu Ajansı çalışanı bir gazeteci IŞİD'in kontrol ettiği bölgede terörist örgüt lideri Ebubekir el Bağdadi'den emanname* alan biri olarak gösterildi.

İran Radyo ve Televizyonu Kurumu'na bağlı IRIB TV1'de yayımlanan casusluk ve güvenlik dizisi Güvenli Ev'de IŞİD'in İran'a yönelik saldırı planları ile dış ülkelerin bu terörist gruba yapmış olduğu yardımlar işleniyor.

Dizideki Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi haber ajansı Anadolu Ajansı'yla alakalı sahnede, İran'ın başkenti Tahran'da IŞİD saldırısı gerçekleşeceği bilgisi üzerine istihbarat ekipleri çalışmalara başlıyor.
 

i.jpg
Güvenli Ev dizisinden bir kare​​​


Gerçekleşen istihbarat toplantısında Tahran'daki Erguvan Otel'de "tekfirci düşünceye karşı mücadele" konulu konferans düzenleneceği ve bu programın potansiyel bir hedef olduğu konuşuluyor.

Bunun üzerine, Erguvan Otel'e konaklayan herkesin araştırılması kararlaştırılıyor.

Otelde konaklayan yabancı gazetecilere dair bilgilerin paylaşıldığı sahnede Al Arabiya ve Anadolu Ajansı çalışanları şüpheli bulunuyor.

Al Arabiya çalışanı gazeteci, Huzistan'da gerçekleşen birçok patlamada parmağı bulunan ayrılıkçı bir grubun lideriyle aynı karede yer aldığı için şüpheli bulunuyor. 

Dizide Erguvan Otel'de konaklayan Anadolu Ajansı çalışanı gazeteci hakkında geçen diyalog ise şu şekilde:

Anadolu Ajansı çalışanı gazeteci de bir dönem IŞİD kontrolündeki bölgede kalmış, burada röportajlar ve bilgi akışı yapabilmek için de IŞİD Lideri Ebubekir el Bağdadi'den emanname almış.


9 Kasım akşamı yayımlanan dizinin dokuzuncu bölümü, Al Arabiya ve Anadolu Ajansı çalışanı gazeteciler hakkındaki bilgilendirmeyi dinleyen üst düzey bir istihbarat yetkilisinin şu sözleriyle bitiyor:

Neler oluyor böyle? Etrafımızı karıncalar, çekirgeler sarmış.
 


Dizinin önümüzdeki hafta yayımlanacak yeni bölümünde Al Arabiya ve Anadolu Ajansı çalışanı gazetecilere yönelik sahneler yer alacak mı merak konusu. 

Güvenli Ev dizisindeki Anadolu Ajansı ile ilgili sahne yayımlanınca, İran'ın Entekhab isimli haber sitesinde çalışan gazeteci Reza Kadkhodazade, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Ne mutlu ki bazı çektiğimiz zahmetler neticesiz kalmıyor. Uzun zamandır Anadolu Ajansı'nın fitneleriyle alakalı birçok yazı kaleme aldım. Bu gece casusluk dizisi Güvenli Ev'de Türkiye'ye bağlı Anadolu Ajansı'nın İran'da casusluk ve terör eyleminde rol oynama ihtimaline işaret edildi. Bu tesadüfi değil.
 


Dizinin tartışmalı sahnelerinden birisi de Eski İran Merkez Başkanı Mahmud Rıza Haveri'ye Kanada'daki villasında suikast düzenlenmesi.

Haveri, kronik hastalıklarını bahane göstererek 2011 yılında görevinden istifa edip Kanada'ya yerleşmişti. Yapılan incelemeler sonrası Haveri'nin 1 milyar dolar değerinde yolsuzluk yaptığı ortaya çıkmıştı.

Bir dönem INTERPOL tarafından aranan Kanada vatandaşı Haveri'ye söz konusu sahne üzerinden mesaj verildiği düşünülüyor.
 


Dizinin bir başka sahnesinde ABD'nin yeni başkanı Joe Biden'e ait şu ifadeye yer veriliyor:

İranlıların güvenli evinin güvende olmaması için çalışmalıyız.
 


İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Tasnim Haber Ajansı'nda yayımlanan haberde, Güvenli Ev dizisi için, "İran İstihbarat Bakanlığı'nın IŞİD ile olan yüzleşmesinin gerçek hikâyesi" ifadesine yer verilmişti. 

 

 

* Emmame; İslam hukukunda yabancılara can ve mal güvencesi sağlayan taahhüt metni anlamına gelmektedir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU