Kredi çekip kendisini hapisten kurtaran eşini katletmişti… Deniz Sabancaoğlu'na ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

İstanbul Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Deniz Sabancaoğlu hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı

Deniz Sabancaoğlu, çocuğunun annesi Arzu Sabancaoğlu'nu katletti / Fotoğraf: Twitter

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Arzu Sabancaoğlu'nu "katleden" Deniz Sabancaoğlu'nun yargılandığı davada karar çıktı. Koca Sabancaoğlu, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

Deniz Sabancaoğlu'nun yargılandığı davanın karar duruşması, İstanbul Anadolu 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada, Deniz Sabancaoğlu'na "eşe karşı kasten öldürme" suçunu işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Hapisten çıkması için kredi çekmişti

Bir önceki duruşmada, katledilen Arzu Sabancaoğlu'nun kardeşi Ayşenur Kol, ablasının gasp, uyuşturucu madde satıcılığı gibi suçlardan cezaevinde bulunan Deniz Sabancaoğlu için 15 bin lira kredi çekerek avukata ödeme yaptığını söylemişti.

Ayşenur Kol'a göre, Deniz Sabancaoğlu, eşi Arzu Sabancaoğlu'nun çektiği kredi sayesinde cezaevinden çıktıktan 1,5 ay sonra ablasını katletti.

Avukat Baltaş: Takım elbise giymesi iyi hal indirimine neden olmadı

Arzu Sabancaoğlu'nun avukatı Ekin Baltaş, mahkemenin verdiği kararla ilgili Independent Türkçe'ye yaptığı değerlendirmede, olayın gelişimini şöyle anlattı:

Sanık, Arzu'yu işyerinden arkadaşının aracıyla aldıktan sonra araç içerisinde öldürdü. Arabasında sopa av tüfeği iki adet fişek ve bıçak bulundu. Aynı zamanda kadını vurduktan sonra 2 saat araçta gezdirdi. Tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürdüğü kanaatindeyiz. 

Mahkemenin verdiği cezada iyi hal indirimi uygulanmadığını belirten Baltaş, "Eksik bulsak dahi takım elbise giymenin iyi hal indirimine neden olmadığı bir karar aldığımız için umutluyuz" ifadelerini kullandı.
  

Ne olmuştu? 

Deniz Sabancaoğlu, 2019 yılının nisan ayında, ayrılmak isteyen eşi Arzu Sabancaoğlu'nu otomobiline bindirerek pompalı tüfekle ağır yaralamıştı. 

Sabancaoğlu, yaralı kadını 2 saat boyunca İstanbul sokaklarında gezdirmiş ardından da bir hastanenin önüne bırakarak kaçmıştı.

25 yaşındaki bir çocuk annesi Arzu Sabancaoğlu, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Güvenlik güçleri tarafından yakalanan Deniz Sabancaoğlu, tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU