Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk'ü dogmalaştırarak içini boşaltanları milletimize havale ediyoruz

10 Kasım anma töreninde konuşan Erdoğan, ülke ekonomisiyle ilgili gelen eleştirilere tepki gösterdi. Erdoğan, salgının dünya ekonomisi vurduğunu ama Türkiye'nin bu süreci en az kayıpla yönettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen 10 Kasım anma töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, konuşmasına, "Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, ilk Cumhurbaşkanımıza Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 82'inci yıldönümünde yad ediyoruz" sözleriyle başladı.

2053 ve 2071 hedeflerini önemsediklerini belirten Erdoğan, "Ülkemizin demokrasi ve kalkınma mücadelesini Gazi Mustafa Kemal'in arzu ettiği şekilde yürütüyoruz. İlim ve akıl yolunda giderek, hatırasını yaşatmak yerine onu dogmalaştırmak suretiyle içini boşaltanları milletimize havale ediyoruz" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Kendilerini devletin sahibi, milletin efendisi, batının kölesi olarak gören vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi hedefleriyle buluşturduk. Ülkenin imkanlarını küçük bir azınlığın hevesleri yerine milletin istek ve ihtiyaçları için seferber ettik. Bu mücadele kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi ve ekonomik bir avuç elit eliyle babalarının malı gibi kullanmış alışmış olanlar vardı. Türkiye'nin son 18 yılında yaşananlara bir de bu gözle bakmak gerek. Vesayetin sinsi oyunlarını, terör eylemlerini, darbe girişimlerinin gerisinde hep bu kavga vardı.

Kredi derecelendirme kuruluşlarına tepki

Türkiye'nin ekonomi ve yatırımlarda önemli adımlar attığını vurgulayan Erdoğan, "Temel göstergelere baktığımızda nasıl mesafe katettiğimizi daha iyi anlıyoruz. Ülkemizdeki toplam yabancı sermaye yatırımları 223 milyar dolara ulaştı. Enerji üretimimizdeki yerlilik oranı yüzde 62'yi geçmiştir" dedi.

Türkiye'nin bölgesel ve küresel meselelerde sözü dinlenen bir ülke konumunda olduğunu ifade eden Erdoğan şöyle devam etti:

Sıkıntılarımız elbette var. Hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değil. Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının notlarının objektif kriterlere göre verildiğini söyleyecek kimse çıkamaz. Batı basınında ülkemize yönelik eleştirilerin gerçek ve samimi temellere dayandığını söyleyecek kimse çıkamaz. Doğu Akdeniz'de somut örneğini gördüğümüz üzere, Türkiye'ye karşı haksız hukuksuz, adaletsiz girişimlerde bulunanların kayıtsız şartsız desteklenmesinin gerekçesini söyleyecek kimse çıkamaz. Böyle bir iklimde ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir?

Erdoğan, salgın nedeniyle tüm dünyada genel bir ekonomik sıkıntı olduğunu belirterek, Türkiye'nin bu süreci en az kayıpla yönettiğini söyledi


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU