Fatih Altaylı: Albayrak, istifasının kabul görmemesini istiyordu

“Yine de Albayrak’ın bir şekilde Cumhurbaşkanı’nın yanında tutulacağı ve çok da uzağa itilmeyeceği söyleniyor”

Fotoğraf: AA

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakan Berat Albayrak’ın beklentisinin istifanın kabul edilmemesi yönünde olduğunu öne sürdü. Altaylı, Albayrak’ın yakın çevresini devreye sokarak “istifasının Cumhurbaşkanlığı tarafından reddedilmesinin ülke yararına olacağı” şeklinde algı oluşturmaya çalıştığını da iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Altaylı, bugünkü köşe yazısında Albayrak’ın istifasının ardından gelişen süreci şöyle anlattı:

Berat Albayrak’ın “hayli sorunlu” bir istifa metni ile görevi bırakması ile birlikte başlayan ya da bir kısım medyada başlayamayan tartışmalar dün gece itibarıyla son buldu. İletişim Başkanlığı gece yaptığı bir açıklama ile “Albayrak’ın görevden af talebinin” kabul edildiğini açıkladı.

Albayrak’ın “Görevden af” istemediği aşikarken, Cumhurbaşkanlığı’nın “Affetmesi” garip bulundu ama Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yakın kaynaklar “Bu daha çok aile içi bir metin” diyerek meseleye farklı baktılar. Alışılmışın aksine, görevden ayrılan Bakan'a bir teşekkür bile yer almaması Cumhurbaşkanlığı açıklamasının aslında hayli sert ve kırgın bir ton içerdiğini de gösteriyor.

“Öğrenebildiğim detaylardan biri, Berat Albayrak’ın istifasının kabul görmemesini istediği” diyen Altaylı, şunları aktardı:

Ancak istifa biçiminin ve öncesinde olan bazı olayların yarattığı kırgınlık ve hayal kırıklığının büyük nedeniyle bu çaba sonuçsuz kalmış. Ama yine de Albayrak’ın bir şekilde Cumhurbaşkanı’nın yanında tutulacağı ve çok da uzağa itilmeyeceği söyleniyor. Ama şurası kesin ki, istifa Cumhurbaşkanı için de “sürpriz” olmuş.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU