Kılıçdaroğlu “Neden açıklama yapılmıyor” diye sordu, Karamollaoğlu, “Müspet” diye değerlendirdi

Kılıçdaroğlu, Albayrak'ın istifasını devlet krizi olarak nitelerken, Karamollaoğlu "Ekonomide yeni dönemin başlangıcı olacaktır" ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ağırladı.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, devlet krizi diye nitelendirdiği Berat Albayrak'ın istifası hakkında şunları söyledi:

Açıklama yapılmıyor. Neden? Toplum bilgilendirilmiyor.İstifa kabul edildi mi, edilmedi mi? O da belli değil. İstifa eden neden çıkıp düşüncelerini ifade etmiyor?

 

Uyarılarını hatırlattı

2018'in mayıs ayında İstanbul'da Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik krize ilişkin 13 maddelik bir açıklama yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu "Türkiye'nin bunu aşması için neler yapılması gerektiğini saydım. Kriz geliyor, büyüyecek, şu önlemleri alırsanız Türkiye rahatlayabilir dedim. 2020'nin mayıs ayında olay artık ekonomik buhran. Bunu da anlattık. Hiçbir eleştiri almadan, bugünkü noktaya geldik. Başka bir gerçeğimiz daha var. Türkiye bir aile şirketi midir, bir ticari işletme midir? Türkiye bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu Berat Albayrak'ın Instagram hesabından paylaştığı istifa metninde yer alan "At izi it izine karıştı" ifadesi için de "Bunu sayın Erdoğan'a soracaksınız. At izi, it izine karıştı. Görevi bırakan bir bakan için çok sert bir eleştiri" yanıtını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karamollaoğlu: Ekonomide yeni dönemin başlangıcı olacaktır

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Siyasi partiler olarak düşünceleri paylaşmak zenginliğimiz olarak kabul edilmeli. İnşallah memleketin değişen şartlarda alacağı şekil çok önemli. Önümüzdeki günler ümit ediyoruz ki her parti için diyalog ortamının oluşmasına vesile olur. Bizim en önemli konumuz, şu anda Azerbaycan'da meydana gelen hadiseler, toprakların yeniden kazanılması büyük bir önem taşıyor. Türkiye'nin bu coğrafyada daha etkili olma mecburiyeti var.

Karamollaoğlu Albayrak'ın istifa paylaşımını da "İnşallah hayra vesile olur. Böyle bir inisiyatifin kullanılmış olması bence müspet bir gelişmedir. Ancak biraz garip bir gelişme. Cumhurbaşkanı'nın değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Ekonomide yeni dönemin başlangıcı olacaktır" sözleriyle değerlendirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU