Babacan'dan Albayrak'ın istifa paylaşımı hakkında açıklama: Dün gece sosyal medya üzerinden istifa değil, iflas açıklanmıştır

Babacan yaptığı açıklamada, "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi, akraba kayırmacılığı, basını sansürleme işgüzarlığı, halkımıza yoksulluğu dayatan beceriksiz ekonomi politikası iflas etmiş; devlet askıya alınmıştır" dedi

Ali Babacan, partisinin il kongresi için geldiği Bilecik'te esnaf ziyareti yaptı / Fotoğraf: Twitter

Partisinin Bilecik İl Kongresi'nde konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın sosyal medya hesabından yapılan istifa paylaşımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Babacan, "Dün gece yapılan açıklama bir istifa değil, bir iflas açıklamasıdır" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ali Babacan, "Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi dün gece sosyal medya üzerinden iflasını açıklamıştır. Beceriksiz ekonomi politikalarının iflasını canlı canlı izledik" dedi.

Çok konuşulan açıklamaya ilişkin resmi kurumlardan hala bir açıklama gelmemesini de eleştiren Babacan, "Demokrasiyi, hukuku, insan haklarını askıya alanlar saatlerdir devleti de askıya almış durumda" şeklinde konuştu.

Medyaya istifa eleştirisi

Berat Albayrak’ın istifa açıklamasının medyada saatlerce haber yapılmamasını da eleştiren Babacan, “Ülkenin bir bakanı sosyal medya hesabından istifa mektubu paylaşıyor fakat basından çıt yok. İnsanlar sosyal medyadan bu haberi alıyorlar ne devlet basınında ne de hükümetin kontrol ettiği basında hiçbir şey yok belli ki talimat bekleniyor. Basınımız bir istifa haberini talimat almadan veremiyor. Gerçekten sadece ekonominin değil basın özgürlüğünün de şu anda gelmiş olduğu nokta içler acısı” dedi.

“Kendileri ve yandaşları dışında herkes fakirleşti”

Konuşmasında "Şu an ekonomimiz adeta bir uçurumdan aşağı doğru yuvarlanıyor” diyen Ali Babacan, basın özgürlüğünün olmadığını, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını belirterek, “Böyle olunca da ekonomi tam gaz düşüşe geçiyor. Bu milletin kazandığı ne varsa teker teker tükettiler. Merkez Bankasının birikimini, yedek akçelerini bir çırpıda harcadılar. Kendileri ve yandaşları dışında herkes fakirleşti, fakirleşiyor” dedi.

“Bu iktidar değişmeden ekonomi düzelmez”

Ülkede büyük bir hayat pahalılığı yaşandığını belirten ve bu tablonun tek nedeninin kötü yönetim olduğunu söyleyen Babacan, “İstediğiniz kadar adamları değiştirin; adaleti düzeltmedikçe, demokrasiyi iyileştirmedikçe, özgürlük ortamını genişletmedikçe ekonomi toparlayamaz. Ekonomi sağlam bir temel üzerine inşa edilir. Bu temelde, adalet, demokrasi ve özgürlükler vardır. Bu zihniyet, bu iktidar değişmeden ekonomi düzelmez. Şu anda tam bir varlık içerisinde yokluk yaratıyorlar ülkeye” şeklinde konuştu.  

“Artık millet bunları yutmuyor”

Türkiye ekonomisinin dış saldırı altında olduğu şeklindeki iddiaları da eleştiren DEVA Partisi lideri Babacan,  “Artık bu millet bunları yutmuyor. Açlığın, enflasyonun tek bir sebebi var o da kötü yönetim. Zenginliğin orta yerinde fakirleşiyoruz. Hem yönetemiyorlar hem de halkımızın onuruyla oynuyorlar" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU