Trump ailesinde deprem: "Eşi ve damadı yenilgiyi kabul ettirmeye çalışıyor, oğullarıysa direniyor"

Amerikan basınına göre aile fertlerinin bir kısmı yenilgi karşısında teslim olunması, bir kısmı da "seçimin çalındığı" iddiasının güç kazanması için uğraşıyor

2016'da başkan seçilen Donald Trump, 20 Ocak 2017'de ailesinin de katıldığı yemin töreniyle Beyaz Saray'a geçmişti (AFP)

ABD'de çekişmeli geçen seçim maratonunda Demokrat aday Joe Biden karşısında kaybettiği açıklanan Başkan Donald Trump'ıncephesinden yenilgiyi kabul etmeye dair henüz bir çıkış gelmedi.

CNN televizyonu, irtibata geçtikleri iki kaynağa göre Ivanka Trump'ın eşi Jared Kushner'ın Trump'ı mağlubiyeti kabul etmeye ikna çabasında olduğunu, aile içinden farkı bir kaynağa göre de First Lady Melania Trump'ın eşine "seçim yenilgisini kabul etme zamanının geldiğini" söylediğini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerikan kanalı, Başkan'ın oğulları Donald Trump Jr. ve Eric Trump'ın ise baskıya devam edip Cumhuriyetçileri ve Trump destekçilerini sonuçları açıkça reddetmeleri için teşvik ettiğini belirtti.

CNN ayrıca konudan haberdar üç kaynağın pazar akşamı verdiği bilgilere göre Trump'ın kampanya ekibinin herhangi bir kanıt tarafından desteklenmemesine rağmen Trump'ın ikinci başkanlık döneminin, sert mücadeleye sahne olan eyaletlerde oy usulsüzlüğü yüzünden çalındığı propagandasını yaymak için mesaj bombardımanı planladığını ifade etti.

Haberde isimlileri saklı tutulan kaynaklardan ikisine göre, bu seçimde oy kullandıkları öne sürülen ölmüş insanların belgelerini paylaşmak ve oyların çalındığı mesajını güçlendirmek için mitingler düzenlemek de bu planın parçasını oluşturuyor.



Independent Türkçe, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU