Davutoğlu Berat Albayrak’ın istifasını yorumladı: Aşiret anlayışı değişmeli

Davutoğlu değerlendirmesinde "Bu gece yaşananlar siyasetimizi ve devlet düzenimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesini zorunlu kılıyor" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Instagram hesabından dün gece bir istifa açıklaması paylaşıldı. İstifa resmi olarak doğrulanmasa da üzerinden saatler geçmesine rağmen bir yalanlama da yapılmadı.

Albayrak'ın istifa paylaşımı hakkında Gelecek Partisi Genel Başbakanı Ahmet Davutoğlu'ndan değerlendirme geldi. 

Değerlendirmesini sosyal medya heabından paylaşan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı:

Hazine ve Maliye Bakanı'nın istifa açıklaması ile bu gece yaşananlar siyasetimizi ve devlet düzenimizi aşiret anlayışına çeviren sistemin değişmesini zorunlu kılıyor. İşte bunun için güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz ve herkesi bugünkü açıklamamızı takip etmeye davet ediyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Albayrak'ın hesabından yapılan paylaşım şöyle:

Yaklaşık 5 yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunları nedeniyle artık devam edememe kararı aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiğim ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım. Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük ve güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararlı ve emin adımlarla devam edecektir. Enerjide olduğu kadar ekonomide de ektiğimiz tohumlar çok da uzak olmayan bir gelecekte koca koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştıracağına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur. Gaybı, kalpleri, ve hakiki niyetleri bilen mutlak üç sahibi Cenab-ı Allah izleri Sırat-ıMüstakimden ayrımasın. Sonumuzu hayreylesin.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU