Binali Yıldırım: İzmirli her şeyin farkında, devletinin büyüklüğünü ve şefkatini yaşayarak gördü

Yıldırım, depremin ardından yapılanları istismar etmeye çalışanların olduğunu iddia etti

Fotoğraf: AA

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İzmir'de meydana gelen depremin ardından yapılanları istismar etmeye çalışanların olduğunu ancak İzmirliler'in her şeyin farkında olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Varlık gösterememenin ezikliğini yaşayan yerel yönetimler de tabii alışık olduğumuz iftira ve yaygara ile kendilerini göstermenin gayreti içerisindeler ama şundan emin olabilirsiniz Sayın Cumhurbaşkanım, İzmirli her şeyin farkında, devletinin büyüklüğünü ve şefkatini yaşayarak gördü ve hemen yaralar sarıldı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yıldırım, Kocaeli'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, "Yol medeniyettir, su medeniyettir dediniz. Emrettiniz, yolları böldük hayatları, milleti birleştirdik ama bir şeye izin vermediniz. 'Yolları böleriz ama ülkeyi milleti böldürtmeyiz.' dediniz ve bu anlayışla teröre hem içeride hem dışarıda hak ettiği cevabı verdik" diye konuştu.  

İzmir'de meydana gelen depreme de değinen Yıldırım, şunları söyledi:

Birkaç saat içerisinde oraya gittim. Hemen sizin talimatınızla bakan arkadaşlarımız oraya intikal ettiler. Sıcağı sıcağına enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları insanüstü bir gayretle gerçekleştirildi ve 107 vatandaşımızı sağ salim o beton yığınlarının altından çıkarmayı başardılar.

"İzmirli her şeyin farkında devletinin büyüklüğünü yaşayarak gördü"

Yıldırım, ülkede daha önce yaşanan depremlere de işaret ederek, "Rabb'ime hamdediyorum. Liderliğinizde ülkemizin her türlü kriz yönetiminde her türlü afete karşı çok ama çok donanımlı hale gelmiş olduğuna da şahit olduk. Allah sizden razı olsun" dedi. 

İzmir'de bu olağanüstü gayreti istismar etmeye çalışanların olduğunu iddia eden Yıldırım, "Varlık gösterememenin ezikliğini yaşayan yerel yönetimler de tabii alışık olduğumuz iftira ve yaygara ile kendilerini göstermenin gayreti içerisindeler ama şundan emin olabilirsiniz Sayın Cumhurbaşkanım, İzmirli her şeyin farkında, devletinin büyüklüğünü ve şefkatini yaşayarak gördü ve hemen yaralar sarıldı, yine talimatınızla konut yeri belirlendi başlanacak ve senesi dolmadan da inşallah hak sahiplerine teslim edilecek" ifadesini kullandı.  

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU