Babacan'dan TL tepkisi: Bunların hepsi palavra

Babacan değer kaybeden TL üzerinden hükümeti eleştirdi. “Türk Lirası hızla değer kaybediyor” diyen DEVA lideri, “Bunun nedeni öyle dış güçler, iç güçler falan değil” dedi

Fotoğraf: AA

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, dolar, Euro karşısında değer kaybeden Türk Lirası üzerinden hükümeti eleştirdi.

Babacan, "Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bunun nedeni öyle dış güçler, iç güçler falan değil. Bunların hepsi palavra” dedi.

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Babacan, hayat pahalılığının arttığını, zenginle fakir arasındaki gelir dağılımı farkının açıldığını söyledi. 

Vatandaşın alım gücünü kuvvetlendirmenin devletin en asli görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Babacan, "Ülkemizin sorunlarının çözümü ancak ve ancak bu milletin, çalışanlarının ve yatırımcıların geleceğe güvenle bakmasıyla mümkündür" ifadesini kullandı.

"Gençler gülüyor ağlanacak halimize"

Babacan şunları kaydetti:

Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bunun nedeni öyle dış güçler, iç güçler falan değil. Bunların hepsi palavra. Sosyal medyada gençler gülüyor ağlanacak halimize. Ne yapsınlar, kara mizah var ortada. Peyniri, çocuk mamasını marketlerde kilitli kutulara koydular. Market fiyatları haftalık artıyor. Sevinmemiz gerektiğini söylüyorlar, biz üzülüyoruz. Şairin dediği gibi ‘kahrın ve zulmün önünde dimdik’ duranların kara elmas diyarından sesleniyorum; parası olana vergi muafiyeti, tanıdıklarınıza vergi affı ama garibana düşük gelir, öyle mi? Böyle olmaz. Herkes alnının terinin karşılığını alacak.

"Entegrasyonu sağlayacağız"

Babacan, TL’nin yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 26'dan fazla, euro karşısında ise yüzde 30 değer kaybettiğini hatırlattı.

Babacan konuşmasına şöyle devam etti:

Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. İstiklal Marşımızın girişinde söylendiği gibi; Korkma Türkiye. Şu ışıkları yakarak şu anda TRT'ye hepimiz ödeme yapıyoruz ama TRT sadece tek bir partinin yayın organı. Oluşturacağımız yeni sistemle birlikte; sosyal yardım, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu sağlayacağız. Bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalından kurtaracağız. Eşsiz doğal mirasımıza zarar vermemek, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak zorundayız. Çünkü bu dünya sadece bizim değil, henüz doğmamış çocuklarımızın da dünyası. Kadınların her yerde değer yarattığını çok iyi biliyoruz. Bir ülke ancak kadın ve erkeklerin fırsat eşitliğiyle gelişebilir. Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa, toplumun da hak ettiği refah seviyesine ulaşabilmesi için iki kanada ihtiyacı vardır.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU