ABD tarihinde bir ilki başaran Kamala Harris’in Hindistan’daki köyü seçim zaferini kutladı

Kamala Harris'in başkan yardımcısı seçilmesini kutlayan köy sakinleri, tebrik ve sevinç mesajları gönderdi

Köy sakinlerinden biri, "Kolam" adı verilen geleneksel bir yazım ve süsleme tekniğiyle renkli pudralar kullanarak “Tebrikler Kamala Harris. Köyümüzün gururu. Vanakkam (Selamlar) Amerika” yazdı (AP)

Joe Biden’ın rakibi ABD Başkanı Donald Trump karşısında 290 delegeyle başkanlık seçimlerini kazanmasıyla, Kamala Harris de ülke tarihindeki ilk Asya kökenli ve siyahi kadın başkan yardımcısı oldu.

Ebeveynleri Hindistan ve Jamaika’dan ABD’ye göç eden 56 yaşındaki Harris’in Hindistan’daki Thulasendrapuram köyü, seçim zaferi haberini coşkuyla karşıladı.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Hindistan’ın Madras olarak da bilinen 4. büyük şehri Chennai’ye 350 kilometre uzaklıktaki köyün belediye meclis üyesi  Aulmozhi Sudhakar, “Hepimiz bu günü bekliyorduk, tebrikler” dedi.

Thulasendrapuram, Harris’in Chennai şehrine taşınıp sonra köye yerleşen anne tarafından büyükbabasının memleketi.  

Harris'in 2009'da vefat eden annesi Shyamala Gopalan da Chennai’de doğmuş, 19 yaşında Kaliforniya Üniversitesi’nde okumak için ABD’ye gitmişti. Burada da Harris'in babası Jamaika kökenli Donald J. Harris’le evlenmişti.

Sudhakar, köyün sevincini şöyle ifade etii: 

Kamala Harris köyümüzün çocuğudur. Çocuktan yetişkine hepimiz kendisinin ABD başkan yardımcısı olarak yemin edip görevi devralacağı günü bekliyoruz.


Seçim günü dua seremonisi düzenleyen Sudhakar, Harris’in köyü ziyaret etmesini beklediklerini dile getirdi.  

Köylülerin dua ettiği tapınağa Harris2014'te bağış yapmıştı. Harris'in büyükbabası da onyıllar önce aynı tapınağa bağışta bulunmuş.

Harris’e yeni görevinde “bol şans” dileyen birçok yazı ve poster de köyün farklı yerlerine yerleştirildi.
 


Hindistan Başbakanı Narendra Modi de Twitter’daki paylaşımında Harris’in başarısını ülkecek kutladıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

En içten tebriklermi sunuyorum @KamalaHarris! Başarın yalnızca köyündekiler için değil tüm Hint kökenli Amerikalılar için çığır açıcı. Parlak Hindistan-ABD ilişkilerinin senin desteğin ve liderliğinle daha da güçleneceğine inanıyorum.
 


Modi seçimlerde Trump'ı desteklerken, Harris de ülkedeki Kaşmir bölgesinde yaşanan sorunlara dair tutumu nedeniyle milliyetçiler tarafından eleştirilmişti.


Independent Türkçe, 9 News, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU