Soylu: Türkiye’nin bağımsızlığını iki şey tehdit eder; büyük bir savaş ve deprem

İçişleri Bakanı, Sözcü yazarı Yılmaz'ın eleştirilerine yanıt verdi

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin ulusal bağımsızlığını büyük bir savaş veya 7.5 üzerinde bir depremin tehdit edebileceğini söyledi.

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, bugünkü köşesinde Soylu ile yaptığı görüşmeyi yazdı.

Yılmaz, özetle şunları yazdı:

İstanbul'da beklenen 7 ve üzeri büyüklüğünde bir depremin “beka” sorunu yaratacağına ilişkin yorumlara kulaklarımız aşina…

Yine de aynı tahmini bir İçişleri Bakanı'ndan duyunca insan irkiliyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye'nin ulusal bağımsızlığını 2 şey tehdit eder: Biri büyük bir savaş, diğeri 7.5 büyüklüğünde depremdir” diyor.

Yılmaz, Soylu’nun ifadelerini şöyle aktardı:

114 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan İzmir depreminde sergilenen “yönetişim” kargaşasına yönelttiğim eleştirileri hak etmediklerini söylüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Rızabey Apartmanı'nın enkazına tırmanıp, göçük altında geçirdiği her saniyesi kıymetli Buse'yi meşgul eden telefon görüşmesi yapmasını hatırlatınca, “2.5 yıldır emek veriyoruz, yazık ediyorsunuz; bizi işimizle, tutumumuzla değerlendirin. İzmir'de AFAD 26 çalışma grubu kurdu. Depremle mücadele romantik bir iş değildir” diyor…

Pakdemirli'nin depremde arama kurtarma çalışmaları sırasında bir AFAD görevlisinin elinden telefonu alarak enkaz altındaki kişiyle konuşması eleştirilere sebep olmuştu.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU