Saadet partisinde İstanbul tartışması: İl başkanlığı atamasında kriz çıktı

Partinin İstanbul Başkanlığı'na Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı getirildi

Fotoğraf: Saadet Partisi basın ofisi

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nda görev değişimi yaşandı.

Partinin 3 yıldır İstanbul İl Başkanlığı'nı yapan Dr. Abdullah Sevim görevini, partinin Tanıtım ve Medyauadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı'ya devaretti.

Partiden yapılan açıklamada, "Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığını 3 yıldır gayretle sürdüren Dr. Abdullah Sevim, görevini Saadet Partisi Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı’ya devretti" denildi.

Görevden alınan Sevim: Görevimin başındayım

İstanbul İl Başkanlığı'ndaki görev değişimi sonrası, Abdullah Sevim sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
 

sevimden-belediye-baskanlarina-parti-bayragi-cagrisi-1571577759.jpeg
Abdullah Sevim / Fotoğraf: Milli Gazete


Partinin Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asıltürk'ün İl Başkanlığı görevini kendisine verdiğini fakat buna rağmen görevden alındığını iddia eden Sevim,  Asiltürk'ün kararları doğrultusunda görevine devam edeceğini ve 29 Kasım'daki kongrede aday olacağını söyledi:

Seçim açıklamasında şunları kaydetti:

Değerli Teşkilat Mensupları, 3 yılı aşkın bir süre önce İl Başkanı olarak seçildim. İl Başkanı seçildiğim günden itibaren, elimden geldiğince çalışmalar yapmaya gayret ettim. Bir çok zorlu süreci, sizlerle birlikte aştık.

Şimdi de yeni bir kongrenin arefesindeyiz. 29 Kasım tarihinde yeni bir kongre yapacağız.

Kongre süreci içerisinde YİK Başkanımız Oğuzhan Asiltürk ve Genel Başklanımız Temel Karamollaoğlu, yapmış oldukları görüşmeler neticesinde, İstanbul'da İl Başkanını belirleme görevini, YİK Başkanımıza bıraktı.

YİK Başkanımız Oğuzhan Asiltürk, bu kararın ardından İstanbul'a geldi. 2 gün boyunca İstanbul Teşkilatlarımızın hemen her kademesinden arkadaşımızla istişarelerde bulundu.

İstişarelerin ardından da, İl Başkanlığı görevi, bizzat YİK Başkanımız tarafından şahsıma tevdi edildi.

Bu sürece rağmen, bu akşam yaşanan oldu-bitti üzücü ve düşündürücüdür.

YİK Başkanımızın kararı doğrultusunda görevime devam edeceğimi, 29 Kasım'daki kongrede yeniden İstanbul İl Başkan Adayı olduğumu tüm kardeşlerime ilan ediyor, bu süreci suhuletle atlatacağımızdan herkesin emin olmasını istiyorum.

 

Ömer Faruk Yazıcı Kimdir?

Aslen Trabzonlu olup 1988 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü, ardından Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümünde okudu.

Üniversite yıllarında Anadolu Gençlik Derneği (AGD)’nin öğrenci faaliyetlerinde aktif rol üstlendi. AGD Genel Başkan Yardımcısı olarak 2011-2018 yılları arasında sırasıyla; Tanıtma Başkanlığı, Ortaöğretim Başkanlığı ve Üniversiteler Başkanlığı görevlerinde bulundu. 

Ayrıca bu süre içerisinde parti çalışmalarına, 2011 yılında Saadet Partisi Gençlik Kolları’nda Başkan Yardımcısı olarak başladı. Temel Karamollaoğlu’nun, Genel Başkan seçildiği 2016 yılındaki 6. Olağan Büyük Kongre’de Genel İdare Kurulu’na en genç üye olarak seçildi. 2018 yılında Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun tensipleriyle Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 

Özel sektör ve kamu projelerinde çeşitli alanlarda danışmanlık ve yöneticilik yaptı. Hem yurtiçi hem de yurtdışında tanıtım ve ajans faaliyetlerinde bulundu. Sinema sektöründe birçok belgesel ve filmin yapımcılığını üstlendi. Halen, kurucusu olduğu medya ve yapım şirketinde yöneticilik yapmaktadır. 

Türkiye’nin ilk Siyasal İletişim Ofisi’nin kurulmasına öncülük etti ve bu alanda birçok çalışmaya danışmanlık yaptı. Bu ofisin çalışmalarını Saadet Partisi’nin hizmetine sunarak “Yeni Nesil Tanıtım ve Siyasal Kampanya”yı kamuoyuna tanıttı.

Yazıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU