Mısır, Suriye'de herhangi bir demografik değişimi reddediyor

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile yaptığı görüşmede, Suriye kriziyle ilgili siyasi bir çözümün tüm yollarını ilerletmenin önemine vurgu yaptı

Fotoğraf: AFP

Mısır, Suriye'deki terör örgütlerine karşı verilen kararlı ve etkili yanıtla uyumlu olarak yapılacak siyasi hamlelere ihtiyaç duyulmakla birlikte, Suriye'de meydana gelen "zorunlu demografik değişikliği" reddettiğini duyurdu.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen ile yaptığı görüşmede, Suriye kriziyle ilgili siyasi bir çözümün tüm yollarını ilerletmenin önemine vurgu yaptı.

Pedersen, Suriye krizi için barışçıl çözüm yollarını tartışmak amacıyla Kahire ziyaretine başladı.

Kahire ziyareti kapsamında Pedersen, dün (perşembe) Mısır Dışişleri Bakanı ile Kahire'deki Dışişleri Bakanlığı merkez binasında bir araya geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Hafız'ın yaptığı basın açıklamasına göre Bakan Şükri, Suriye'deki krize siyasi bir çözüm yolu bulmak için BM elçisinin konuyla ilgili çeşitli taraflarla gösterdiği çabalarından teşekkürlerini ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanı ayrıca, ülkesinin Suriye krizi konusundaki tutumunun değişmez sabitelerini dile getirerek, Mısır'ın son dönemde ilgili taraflarla gösterdiği çabalarına ve devam eden temaslarına dikkat çekti.

Ayrıca, Mısır'ın bu konudaki tutumunun, Suriye'nin birliğini, siyasi kararlarının bağımsızlığını koruyacak şekilde, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararına göre, Suriye krizinin siyasi çözümüne dayanan bir pozisyona dayandığını ifade etti.

Yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı, "Mısır'ın özellikle Suriye'deki radikalizm yanlısı savaşçıların bölgedeki diğer çatışma alanlarına nakledilmesi konusunda yaşananlar ışığında, terör örgütlerine karşı kararlı ve etkili bir şekilde karşı koyacak siyasi hamlelere duyulan ihtiyaca" vurgu yaptı. Ayrıca Mısır'ın, "bu terörist grupların destekçilerinin dar hedeflerine ve siyasi gündemlerine hizmet ederek bölgesel çatışma alanlarını alevlendirecek şekilde Suriye'de meydana gelen zorunlu demografik değişikliği reddettiğini" belirtti.

Sözcü, Birleşmiş Milletler temsilcisinin Bakan Şükri'ye, Suriye ile ilgili çeşitli vizyon ve hamleleri hakkında bilgi vererek, Mısır'ın Suriye'ye karşı takip ettiği dengeli rolünü takdir ettiğini ve bu konuda Kahire ile koordinasyonun devam etmesi yönündeki umudunu dile getirdiğini ifade etti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU