CHP Sözcüsü Öztrak’tan Bahçeli’ye “beka” yanıtı: Ortakları PKK ve PYD ile görüşüyor

Faik Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin olarak şunları söyledi: Beka lafları ile muhalefete suçlamalarda bulunurken Suriye’de ortakları PKK ve PYD ile görüşme yapıyorlarmış

Fotoğraf: AA

CHP sözcüsü Faik Öztark basın toplantısında MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin muhalefete yönelik eleştirilerine ve İstanbul seçim sürecine ilişkin açıklama yaptı.

Öztrak, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "beka" meselesi üzerinden muhalefete tepki göstermesine, iktidarın PYD ve YPG ile görüştüğünü iddia ederek yanıt verdi.

Faik Öztrak'ın konuşmasından öne çıkan bölümler şu şekilde:

“Keyfi itirazlara sürecin uzatılması için ellerinden geleni yapıyorlar. İstanbul'daki seçimleri bir türlü kabul edemeyen koltuk ittifaklarının millet hiç umurunda değil.

Bugün Bahçeli’nin yapmış olduğu konuşmanın arkasında söylediklerinin ne kadar yanlış olduğunun ortaya çıkmasının anlaşılması olduğunu düşünüyorum. Beka lafları ile muhalefete suçlamalarda bulunurken Suriye’de ortakları PKK ve PYD ile görüşme yapıyorlarmış. Yoksa bu ortaya çıkmasın diye mi bu kadar telaş içindeler. Burada bir cambaza bak cambaza taktiğinin olduğunu düşünüyorum. ABD’nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey bugün Saray’da konuk edildi. Temsilci Türkiye’de görüşmelere devam ediyor. ABD Savunma Bakan Yardımcısı Charles Summers şöyle diyor, 'Suriye demokratik güçleri bunun ana unsuru kim? PKK, PYD ile Türkiye arasında birçok meşru konuda doğrudan görüşmeler devam ediyor' diyor.

Dün Mehmetçiğimizi şehit edenlerle bunlar doğrudan görüşüyormuş, bu doğru mu? Bunu ABD Savunma Bakan Yardımcısı söylüyor. Saray ve onun bekçisi dışarıda PKK/PYD ile yürüttükleri bu müzakerelerin üzerini örtebilmek için bunu karartmak için mi içeride Kuvayı Milliye’nin devamı olan CHP’ye yani partimize, partimizin genel başkanına ipe sapa gelmez suçlamalarda bulunuyorlar.

Bu doğrudan görüşmeler ne zaman başladı? İçeriği amacı nedir? Teröristlerle kaç kere görüşüldü? Çok merak ediyorum ellerinde hakaret ve iftaradan başka siyasi sermayesi kalmayanlar bu sorulara ne yanıt verecek? Bu beyler koltuklarını koruyabilmek için mi şimdi İstanbul’da seçimleri yenilemeye çalışıyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Millet geçim derdiyle bunalırken, mehmetçiklerimiz sınır boylarında terörle mücadele ederken bu beyler koltuklarını koruyabilmek için İstanbul’da seçimleri yeniletmeye çalışıyorlar.

Sanırım Bahçeli'nin rahat etmesi için oyların tamamını bir de Bahçeli'ye saydırmak gerekiyor. Maşeri vicdan sandıkla gelenin sandıkla gitmek istememesinden rahatsız olur Sayın Bahçeli. Madem oyunun kurallarını beğenmiyorsunuz aranızda tek kale maç yapın daha iyi. Milleti de sandıkla yormayın. Demokrasilerde oyunun kuralı bellidir. İstediği sonuç çıkana kadar sandık iradesine baskı yaparsa o ülkede rejimin adı artık demokrasi olmaz baştakiler de sandık iradesinden bahsedemez.

Biz hakimlerimizin bugün Bahçeli'nin azmettiricisi olmaya cüret ettiği hukuk cinayetine ortak olmayacağını biliyoruz.

CHP’yi terörle teröristle yan yana getirmek hevesinden vazgeçsinler otursunlar kendilerine baksınlar. ABD Savunma Bakanı’nın açıklamaları ortada duruyor. Önce bunun altından kalksınlar.”


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU