Aziz Yıldırım: Yakın zamanda konuşacağım

Futbolda şike davasında beraat eden Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın, yakın zamanda bazı açıklamalarda bulunacağı ileri sürüldü

Aziz Yıldırım / Fotoğraf: AA

Yargıtay 5. Ceza Dairesinin bozma kararının ardından yeniden görülen ve 23 kişinin "şike ve teşvik primi suçlamalarından beraat ettiği "futbolda şike" davasının ardından Aziz Yıldırım'ın söylediği iddia edilen sözler gündeme damga vurdu.

A Spor'dan Ahmet Selim Kul'un aktardığı habere göre, "futbolda şike" davasında beraat eden Aziz Yıldırım, FB TV'nin "Açıklama yapmak istiyor musunuz"şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladığı ileri sürüldü:

Konuşmak istemiyorum. Benim kurduğum televizyonda, benim doğum günümü kutlamıyorsunuz. Ancak şunu söyleyeyim: 'Yakın zamanda konuşacağım. Mali kongre tarihini ilan ettiğinizde kongreden 3-4 gün önce konuşmayı planlıyorum. Bunu da bu şekilde söylemiş olayım.

A Spor'da yayınlanan Artı Futbol programında konuşan yorumcu Gürcan Bilgiç ise Yıldırım'ın yeniden başkanlığa aday olmayı düşünüp düşünmediği sorusuna şu yanıtı verdi:

Abdullah Kiğılı söyledi bana. Onlar Aziz Yıldırım ile çok yakın, sürekli görüşürler. Burası Fenerbahçe tabii, her şey değişebilir. Ben aday olacağını düşünmüyorum. Aday olsa da Ali Koç'un karşısında kazanamaz diye düşünüyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bir daha Fenerbahçe'de görev almayacağım" demişti

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 27 Mayıs 2019'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasıyla 15'i tutuklu 107 sanığın yargılandığı davada, basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

Sarı-lacivertli kulübün, tüm Fenerbahçelilerin ortak paydası olduğunu, üst kimliklerinin Fenerbahçe olduğunu söyleyen Yıldırım, şu ifadeleri kullanmıştı:

Ne Aziz Yıldırım, ne Ali Koç tarafında olun. Hepimizin ortak paydası Fenerbahçe. Burada FBTV'yi gördüm, mutlu oldum. Benim doğum günümü bile kutlamadılar. Bu kanalı ben kurdum, ben yaptım. Üst kimliklerimiz Fenerbahçe, bizim alt kimliklerle işimiz yoktur. Öyle olursa parçalanırız.

Birliğin bozulması durumunda Fenerbahçe'yi daha kötü günlerin beklediğini vurgulayan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle tamamıştı:

Fenerbahçe'nin seneye daha iyi olması için destek vermeliyiz. Fenerbahçe biterse bizim her şeyimiz biter. Fenerbahçe için başkanlığı bir daha yapmayacağım herkes bilsin. Bir daha Fenerbahçe'de görev almayacağım bunu herkes bilsin. 20 yıl hayatımı verdiğim bir yer için küsmem darılmam veya ondan vazgeçmem gibi bir durum olamaz. Yönetimde kim olursa olsun Fenerbahçe için hepimiz destek olacağız.

2018'deki başkanlık seçimini Ali Koç'a kaybeden Aziz Yıldırım, 20 yılı aşan görev süresi boyunca bir çok kupa zaferi elde etti.

Fenerbahçe'de profesyonel dönemde en fazla şampiyonluk yaşayan başkan olan Yıldırım, 2000-2001, 2003-2004, 2004-2005, kulübün 100. yılı olan 2006-2007, 2010-2011 ve 2013-2014 sezonlarında takımının şampiyonluğunu gördü.

Öte yandan Fenerbahçe üç kez TFF Süper Kupa, iki Türkiye Kupası ve birer kez de Başbakanlık ile Atatürk Kupası kazandı.

Aziz Yıldırım'ın başkanlık yaptığı 20 yıl ve 21 sezonda Fenerbahçe Futbol Takımı, Süper Lig'de 10 kez ikinci, 2 kez üçüncü, 2 kez dördüncü, 1 kez de altıncı sırayı aldı.

 

Independent Türkçe, A Spor

DAHA FAZLA HABER OKU