Toyota Başkanı: Biz yemek yapıyoruz, Tesla tarifini övüyor

Firmanın başkanı "Tesla henüz gerçek dünyada gerçek bir iş yaratamadı. Tariflerin ticaretini yapmaya çalışıyor. Şefi 'Tarifimiz gelecekte dünya standardı olacak!' diyor" ifadelerini kullandı

Tesla'nın değeri 400 milyar dolara ulaştı (Reuters)

Toyota'nın finansal kazancını tartıştığı bir internet toplantısında Tesla'yla ilgili gündem yaratacak iddialar ortaya atıldı.

Cuma günü gerçekleşen görüşmede Toyota yöneticileri, elektrikli otomobil sektöründeki artan rakabete ve Tesla'nın ulaştığı yüksek kazanca değinerek, rakiplerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu söyledi.

CNBC'nin haberine göre Toyota Başkanı Akio Toyoda, Tesla'nın ulaştığı yaklaşık 400 milyar dolarlık değerin çok yüksek olduğunu ve 7 japon otomobil firmasının toplam değerini aştığını kabul etti.

Ancak iki firmayı bir restoran benzetmesi üzerinden kıyaslayan Toyoda, kendi firmasını övmeyi ihmal etmedi. Yöneticiye göre Tesla, hala mutfak tariflerini tanıtan bir restorana, Toyota ise halihazırda sadık müşterilerini oluşturmuş bir restorana benziyor.

Tesla henüz gerçek dünyada gerçek bir iş yaratamadı. Tariflerin ticaretini yapmaya çalışıyor. Şefi ‘Tarifimiz gelecekte dünya standardı olacak!' diyor.

Toyota'da ise gerçek bir mutfağımız ve gerçek bir şefimiz var; halihazırda yemek yapıyoruz. Yemeklerinde çok seçici davranan ve bize gelip yemeklerimizi yiyen müşteriler var.

Tesla Temmuz'da Toyota'nın piyasa değerini geçerek dünyadaki en değerli otomobil üreticisi olmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak Toyoda, kendi firmasının ürettiği ve sattığı arabaların Tesla'dan çok daha çeşitli ve fazla olduğunu savunuyor.

BloombergHT'ye göre Tesla geçen yıl 367 bin 500 araba satarken Toyota'ın yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 10 milyon otomobil oldu.

Yani Tesla'nın sattığı otomobiller Toyota üretiminin sadece yüzde 3,4'üne tekabül ediyor.
 

Independent Türkçe, CNBC, Bloomberg HT

DAHA FAZLA HABER OKU