Yeğeni, Donald Trump'ın öfkeden kudurduğunu söyledi: "Biri onu durdursun"

"Çaresiz durumda, debelenip duruyor ve bu işin sonlanmasını aciz bir şekilde izlemek dışında yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok"

Trump ekibi, Georgia'da oy sayımının tekrarlanmasını istedi (Reuters)

ABD Başkanı Donald Trump'ın yeğeni Mary Trump perşembe akşamı, artık görüşmediği amcasının azalan yeniden seçilme umutları karşısında yaşadığı çıkmaz hakkında konuştu.

Amcasının Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği ve seçim bütünlüğüyle ilgili mesnetsiz iddialarda bulunduğu hayli tartışmalı basın toplantısından birkaç saat sonra MSNBC'ye çıkan klinik psikolog, "Emsalsiz bir konumda olan bir adam görüyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Donald şu ana kadar kimsenin maddi destek vererek rahatlatamayacağı, parayla kurtaramayacağı böyle bir durumda hiç kalmıştı. Çaresiz halde, debelenip duruyor ve bu işin sonlanmasını aciz bir şekilde izlemek dışında yasal olarak yapabileceği hiçbir şey yok.

Amcası hakkında "Too Much and Never Enough: How My Family Created The World’s Most Dangerous Man" (Çok Fazla ve Asla Yeterli Değil: Ailem Dünyanın En Tehlikeli Adamını Nasıl Yarattı) adlı, skandal bilgiler içeren bir kitap yayımlayan Mary Trump, amcasının ifadelerinin, "özellikle de Cumhuriyetçilerin önde gelenleri hiçbir şey yapmamaya devam ettikçe" yakında gerçekleşecek şeylere dair iyi bir ipucu verdiğini söyledi.

Bu, sadece Donald'ın gerçeği karartması veya yalan söylemesinden ibaret değildi.

Bu, Donald'ın bir darbe girişiminden bahsetmesiydi. Bir ülke liderinin seçimi çaresizce yasadışı hale getirmeye çalışması... Bu ahlaksızca ve birilerinin devreye girip bunu durdurması gerekiyor.

 

 

Trump'ın tepkisini "gittikçe dibe batan" şeklinde tarif eden Washington Post haberini alıntılayan sunucu Lawrance O'Donnell ise eski başkanlardan Richard Nixon'ın Oval Ofis'teki son günleriyle bir paralellik olabileceğine işaret etti. Sunucu daha sonra da, amcasının "an itibarıyla Beyaz Saray'da neler yaşıyor olabileceğine" dair Mary Trump'tan bir cevap istedi.

"Bence kontrol edilemez bir öfke nöbetinde. Hayal edebiliyorum" yanıtını veren Mary Trump, aradaki farkı işaret ederek şöyle dedi:

Oval Ofis'teki kişinin psikolojik olarak çöktüğünü bilmek asla iyi bir şey olmasa da 'endişelenmemiz gereken şey' bizzat Trump'ın kamuoyu açıklaması.

Mary Trump, Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'ndeki koltuk sayısını artırdığını ve partinin Senato'daki çoğunluğunu elinde tutacak gibi göründüğünü söyledi. Yeğen Trump bu durumun da ABD Başkanı'nın seçimin kaybedilmesini kendisinin reddedilmesi olarak göreceği anlamına geldiğini belirtti.

Bunu aşamayacak ve önümüzdeki birkaç ay epey tehlikeli olacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU