Trump'ın ekibi havlu attı: "Bu iş bitti, kaybettik"

Kampanyanın üst düzey isimlerinden biri, "Çoğu kişi bunun farkında. Bazılarının kabul etmesi zaman alıyor. Oturup masalarına bakan birçok insan var" dedi

Ülke sandıktan çıkacak son oylara kilitlenirken, Trump taraftarlarının destek gösterileri sürüyor (AP)

ABD'de artık son oyların sayıldığı başkanlık seçimlerinde ibre Demokrat aday Joe Biden'ı işaret ederken, Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump'ın kampanya ekibinin yenilgiyi kabullendiğine dair haberler geliyor.

Politico gazetesinin Trump'ın kampanya merkezinde hakim olan havanın karamsar olduğuna ilişkin haberine göre ekipten üst düzey bir yetkili, "Büyük çapta seçim hilesi vakaları ya da çok güçlü bir şey olmazsa bu iş bitti. Çoğu kişi bunun farkında. Bazılarının bunu kabul etmesi biraz daha zaman alıyor. Oturup masalarına bakan birçok insan var" dedi.

Çekirdek kadrodan sadece birkaç kişinin Başkan'ı yenilgiyi kabul etmemesi için teşvik ettiği belirtilirken, seçim gecesi ve sonraki günlerde Başkan'ın kazanacağını düşünen Trump'ın eski bir yardımcısı da "Bence kaybettik" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oy kullanmada salgın kaynaklı kural değişikliklerinin yeniden seçilme girişimini olumsuz etkilediğine dair Trump'ın fikrini paylaştığını ancak Başkan'ın artık zafere giden geçerli bir yolunun olmadığını söyleyen yetkili, "Bu çetin bir mücadeleydi" diye ekledi.

Öte yandan nihai sonuçların hala açılanmadığı 4 kritik eyalette kıran kırana bir mücadele yaşanırken Biden'ın zafer ilan etmesine çok az bir fark kaldığı belirtiliyor.

Associated Press (AP) haber ajansının paylaştığı son verilere göre, sandıkların yüzde 87'isinin açıldığı 6 delege oyuna sahip Nevada'da Biden yüzde 49,8 (632 bin 558 oy) ile yüzde 48 seviyesinde (609 bin 901 oy) seyreden Trump'ın önünde gidiyor.

20 delege oyuna sahip Pensilvanya'da açılan sandık oranı yüzde 99 olarak gösterilirken, şu ana kadar Biden yüzde 49,6 (3 milyon 337 bin 69), Trump ise yüzde 49,2 (3 milyon 308 bin 192) oy aldı.

15 delege oyuna sahip Kuzey Karolina'da sandıkların yüzde 99'u açılırken Trump önde gitmeye devam ediyor. Cumhuriyetçi aday yüzde 50,1 (2 milyon 732 bin 782), Demokrat Biden ise yüzde 48,7 (2 milyon 656vbin 303) oranında oy almış görünüyor.

16 delege oyuna sahip Georgia'da da sandıkların yüzde 99'u açıldı. Buna göre şu ana dek Biden yüzde 49,4 (2 milyon 456 bin 845), Trump ise yüzde 49,3 (2 milyon 452 bin 825) oy aldı.

ABD'de başkanlık yarışı, 270 delege oyuna ulaşacak adayın kazanmasıyla sona erecek. Kesinleşen son rakamlara göre şimdiye dek Biden 264, Trump ise 214 delege oyunu garantiledi.



Independent Türkçe, Politico

DAHA FAZLA HABER OKU