Virüsle mücadele ve ekonomimizi korumak arasında tercih yapmak yanlış

Hayatları ve işleri kurtarmak için ikinci bir tecrit gerçekleştirilmeli ama bu son derece zor olacak. Bu işte hepimizin beraber olduğu gerçeği dayanmayı biraz kolaylaştırıyor

Britanya'da Kovid-19 salgınında günlük vaka sayısındaki artışların ardından ulusal tecrit kısıtlamaları başladı (Reuters)

Yapılması gereken şeyin doğru olduğunu bilirken bundan korkmak alışılmadık bir durum. Çoğumuz tecrit hakkında böyle hissediyoruz.

Hayatları ve işleri kurtarmak için tecrit uygulanmalı ama bu son derece zor olacak.

Bu işte hepimizin beraber olduğu gerçeği dayanmayı biraz kolaylaştırıyor. Kolektif iyilik ve aramızda en savunmasız olanları korumak için muazzam bir ortak fedakarlıkta bulunuyoruz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bugün uygulanmaya başlayıp aralık başına kadar sürecek yeni kurallar zorlu. Okula, evden çalışamıyorsan işe, egzersiz yapmaya, ihtiyaçları satın almaya gitmek ve tıbbi ihtiyaçlar veya savunmasızların bakımı dışında herkes evde kalmak zorunda.

Korunaklı alanınız, iç mekanlar veya özel bahçeler haricinde kimseyle buluşamazsınız. Kamusal açık alanlarda başka bir evden sadece bir kişiyle buluşabilirsiniz.

Gerekli olmayan ürün satan yerler kapanmak zorunda, toplu taşıma sadece önemli yolculuklarda kullanılmalı. 60 yaşın üzerindekiler veya altta yatan sağlık sorunları olanlar özel dikkat göstermeli.

Virüsle mücadele ve ekonomimizi korumak arasında tercih yapmak yanlış. Bakanlar ikisini de yapmak zorunda.

Şimdi kaybedilen işletmeler sonsuza dek gitmiş olacak. Ekonomimiz düzelene kadar desteklenmeleri gerekiyor.

Serbest meslek erbabı için izinleri uzatma ve ek destek memnuniyet verici ancak işletmeler için daha fazla hibeye ve en yoksul olanlar için daha fazla desteğe acil ihtiyaç var.

Yeni kısıtlamalar karşısında umudumuzu kaybetmek kolay ama kaybetmemeliyiz.
 


Londra, ülkenin diğer bölgelerine göre daha düşük virüs oranlarına sahip, bu nedenle tecritten azami fayda sağlayacağız. Umarım virüsü çabucak durdurabilir ve ekonomimizi yeniden açabiliriz.

Vakalar azaldığında, virüsü işler bir test, takip ve izolasyon sistemiyle kontrol etmeliyiz. Hükümetin sistemimizi düzeltmek için şimdi bir ayı var. Ve her hafta, bilim insanları normale dönüşü sağlamak için tedavi ve aşı konusunda ilerleme kaydediyor.

Ancak nihayetinde birbirimizden ve bu zorlukla birlikte yüzleştiğimizi bilmekten umut almalıyız. Zorluklara olağanüstü şekillerde yanıt veren Londralı dostların nezaketinde umut buluyorum. Dayanışma, şehrimizin DNA'sına işlenmiş.

Londralılar bu krizi birlikte atlatacak. Muhteşem şehrimiz ışıldayacak. Savunmasızları nasıl koruduğumuza ve daha açık, eşit ve şefkatli bir şehri nasıl yeniden inşa ettiğimize gururla dönüp bakacağız. Bu geleceği birlikte yakalamalıyız.

* Sadiq Khan, Londra Belediye Başkanı



* Sadiq Khan'ın makalesinin tasarımdan kaynaklanan nedenlerle kısalttığımız başlığının tamamı şöyledir: Virüsle mücadele ve ekonomimizi korumak arasında tercih yapmak yanlış, bakanlar ikisini de yapmak zorunda

independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU