Trump’ın Müslüman Kardeşler kararına Türkiye ve İran'dan tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik “Karar son derece vahim” değerlendirmesi yaptı, İran “ABD, kimseyi terör örgütü ilan edecek konumda değil” dedi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik / Fotoğraf: AA

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu ulusal güvenlik ekibiyle yaptığı görüşmelerden sonra Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı “yabancı terör örgütleri” listesine almaya hazırlandığını açıkladı.

Açıklamaya göre Müslüman Kardeşler'le çalışan ya da işbirliği yapan kurum ya da örgütlere de yaptırım uygulanacak.

ABD’nin kararına Türkiye ve İran'dan tepki geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD'nin Müslüman Kardeşler'e yönelik aldığı kararı eleştirerek, "Müslüman kardeşler gibi bir ana akım grubuyla DEAŞ’ı yan yana getirmek olmaz" dedi.

Ömer Çelik açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün son derece vahim gördüğümüz bir açıklama Beyaz Saray’dan yapıldı. Bütün islam dünyasında yapılanması bulunana Müslüman kardeşleri terör örgütü ilan edeceği açıkladı. Eğer demokratik unsurları yasaklıyorsanız terör unsurlarının ortaya çıkmasını sağlıyorsunuz. Müslüman Kardeşler gibi şiddetten uzak bir yapının terör örgütü ilan edilmesi DEAŞ’ın propagandasına verilen en büyük destektir. Müslüman kardeşler gibi bir ana akım grubuyla DEAŞ’ı yan yana getirmek olmaz”

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ise kararla ilgili, "ABD, diğerlerini terör örgütü olarak tanzim etme konumunda değildir" ifadelerini kullandı.

Katar'ın başkenti Doha'da bulunan Zarif, "ABD bölgedeki en büyük teröristi destekliyor. O da İsrail'dir" diye konuştu.

Donald Trump yönetimi, geçtiğimiz günlerde, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu terör örgütleri listesine almış, misillemede bulunan Tahran da ABD'nin Ortadoğu'daki askeri birliklerini terör örgütü olarak tanımıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU