Bitcoin son üç yılın rekorunu kırdı, peki neden?

Artış koronavirüs pandemisi ve ABD seçimlerinden kaynaklanan jeopolitik ve ekonomik belirsizliğin ortasında yaşanıyor

ABD seçimlerindeki belirsizlik kripto para piyasasını da etkiliyor (AFP)

Bitcoin fiyatları perşembe günü yaşanan ani yükselişin ardından yeni bir rekora doğru gidiyor.

Mart ayında 5 bin dolar (yaklaşık 42 bin TL) civarında seyreden kripto para birimi şu anda 15 bin doların (yaklaşık 127 bin TL) üzerinde işlem görüyor. Bu, 2017 sonlarında görülen tüm zamanların en yüksek seviyesinden 5 bin dolar daha düşük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fiyat artışları, koronavirüs pandemisi ve sürüncemedeki ABD seçimlerinden kaynaklanan jeopolitik ve ekonomik belirsizliğin ortasında yaşanıyor.

Diğer kripto para birimleri de önemli kazançlar elde etti: Ethereum (ether), Ripple (XRP) ve Bitcoin Cash'deki (BCH) artış yüzde 4 ile 10 arasında.

Bitcoin'in son 24 saatte kaydettiği yüzde 9'luk kazanç, dünyanın bu en değerli kripto para biriminin geçen ay boyunca istifade ettiği istikrarlı kazançların ardından geldi.

Yatırım firması Exante'nin kurucu ortağı Anatoliy Knyazev, The Independent'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bitcoin, son 6 ayda kârlılığını istikrarlı bir şekilde ortaya koydu.

Diğer benzer varlıklarla karşılaştırıldığında Bitcoin gelişme gösteriyor. Mart ayında değer kaybetmesine rağmen son aylarda değerine yüzde 200'ün üzerinde değer kattı.

Online ticaret platformu eToro'dan analist Simon Peters ise hükümetlerin Kovid-19 pandemisine cevaben yürürlüğe soktuğu teşvik paketleri nedeniyle Bitcoin fiyatlarındaki artışın sürebileceğini belirtti:

Bitcoin'in yaratılması kısmen, artan mali teşviklerin dünya genelinde para birimlerinin değerini düşürdüğüne dair korkulara dayanıyor. Sonuç olarak, merkez bankaları ekonomilerine para pompalamak için kapsamlı planlar açıkladığında, kripto topluluğundaki birçok yatırımcı bunu büyük bir Bitcoin satın alma sinyali olarak görüyor.

ABD'deki seçimlerin yavaş yavaş sona yaklaşmasıyla mali teşvikin detayları daha net hale gelebilir. Böyle bir paket, Amerikan Doları'nın zayıflamasına ve Bitcoin fiyatlarının gelecekte daha da artmasına neden olabilir.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU