Erbaş: İslamofobi birçok ülkede devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır

Fransa'daki karikatür krizine ilişkin konuşan Erbaş, "Bugün bazı ülkelerde devlet eliyle yürütülen ırkçı uygulamalar, insanlığın umudu olan İslam'ın Avrupa'da yükselişini engellemeye yönelik bir amaçtır" dedi

Fotoğraf: AA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr Ali Erbaş, video konferans yöntemiyle düzenlenen Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu.

Dünyanın derin bir değerler kriziyle karşı karşoya kaldığını söyleyen Erbaş, "Bireysel ve toplumsal bunalımlar, trajediler, zulümler, savaşlar yine yeryüzünün huzur ve barışına kastetmektedir. Çocuklar, kadınlar, yetimler, kimsesizler modern cahiliyenin bir tezahürü olarak yine ihmal, istismar ve haksızlıklara maruz kalmaktadır. Bugün dünyada milyonlarca çocuk, şefkat, merhamet, insaf ve adaletten yoksun vaziyettedir" dedi.

Erbaş, son 2-3 asır boyunca insanlara umut olma iddiasıyla ortaya çıkan ideolojiler, öğretiler ve anlayışların insanlığın topyekûn huzur ve esenliğinin temini hususunda çaresizliğe mahkum olduğunu vurguladı.

"İslamofobi birçok ülkede devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır"

Avrupa'daki İslam karşıtlığı konusuna da değinen Erbaş, şunları kaydetti:

Yaşanan bunalımlar karşısında belki de bazıları kendi çaresizliklerini perdelemek için zaman zaman pervasızca İslam'a saldırmaktadırlar. Özellikle Avrupa'da ahlak, insaf ve hukuktan yoksun bir şekilde İslam'ın muazzez elçisine, Peygamberine seviyesiz ve çirkin bir şekilde dil uzatılmaktadır. İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede maalesef devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir. Bugün bazı ülkelerde devlet eliyle yürütülen ayrımcı, ötekileştirici ve ırkçı uygulamalar esasen doğudan batıya dünyanın her yerinde huzur ve güveni arayan insanlığın umudu olan İslam'ın Avrupa'da yükselişini engellemeye yönelik bir amaçtır.

Erbaş, İslam'ın dünyanın huzur ve barışına, insanlığın varoluşu ve anlam anlayışına kılavuzluk edecek tek din olduğunu söyledi.

"Evlerimizi şiddetin değil, zerafetin kaynağı haline getirmeliyiz"

Hz. Muhammed'in aile ve çocuklara davranışından örnekler veren Erbaş, "Neslimizi maddi ve manevi tehditlerden, tehlikelerden korumanın en büyük amaç olduğu gerçeğini bir an olsun aklımızdan çıkarmamalıyız" dedi.

Erbaş, "Evlerimizi, şiddetin değil zarafetin, nefretin değil sevginin, ifsadın değil ıslahın, karanlığın değil aydınlığın, mutsuzluğun değil mutluluğun, umudun kaynağı haline getirmeliyiz" ifadelerini kullandı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU