Canlı yayında "ABD seçimleri" tartışması: Sen aptal ve cahil bir adamsın

ABD seçimlerinin konuşuldu programda gazeteciler Canikligil ve Şahin arasında tartışma yaşandı. Canikligil tartışma büyümesi sonra programı terk etti

Dün CNN Türk'te Hande Fırat'ın sunduğu programda ABD seçimleri konuşulduğu sırada tartışma yaşandı.

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, gazeteci Razi Canikligil'i ABD vatandaşı olduğu için ABD anayasasına el basarak yemin etmekle itham etti.

Bu sözlere sinirlenen Canikligil ise Şahin için, "Sen aptal, şapşal bir adamsın" ifadelerini kullandı.

Canikligil Şahin'e "Sen öyle dar zihniyetli bir adamsın ki yurt dışında yaşayan milyonlarca insanı zan altında bırakıyorsun. Sen aptal, şapşal bir adamsın" dedi.

Zafer Şahin ise, "Sana yazıklar olsun, bak seviyeni gösterdin. Razi seni tebrik ediyorum, seviyeni gösterdin" ifadelerini kullanarak Canikligil'e tepki gösterdi.

Programın modatatörü Hande Fırat ise iki tarafı da sakinleştirmeye çalıştı.

Tartışma büyüyünce, Razi Canikligil "Ben böyle seviyesiz bir programda bulunamam" diyerek yayını terk etti.

CNN Türk'ten açıklama

Tartışmanın ardından CNN Türk'ten bir açıklama geldi. Yaşanan tartışmanın ve kullanılan ifadelerin tasvip edilmediğinin belirtildiği açıkalama şöyle:

CNN TÜRK’te 5 Kasım Perşembe akşamı yayınlanan Gece Görüşü programında kurum olarak tasvip etmediğimiz bir tartışma yaşanmıştır.

Programa ABD’den Skype ile katılan gazeteci Razi Canikligil program konuklarından Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e hakaret etmiştir. Canlı yayın sırasındaki tüm uyarılara rağmen Zafer Şahin’den özür dilememiştir. Bu durum CNN TÜRK’ün yayın ilkelerini bu vesileyle bir kez daha hatırlatma ihtiyacını doğurmuştur. CNN TÜRK ekranları tüm görüş ve düşüncelere açıktır. Hangi görüşten olursa olsun herkes her konuda fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Ancak hangi görüşten olursa olsun kimse bir başkasına siyasi görüşü, fikirleri, etnik kökeni, cinsiyeti, fiziksel görünüşü veya bir başka sebeple hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez. Gazeteci Razi Canikligil Gece Görüşü programında Zafer Şahin’e hakaret ederek, tasvip edilemeyecek bir davranışa imza atmıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerimizden özür dileriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU