Bilim insanları Game of Thrones'un neden bu kadar popüler olduğunu açıkladı

Game of Thrones yayımlandığı dönemde çok geniş bir izleyici kitlesine hitap ediyordu

George R. R. Martin'in serinin son kitabı Kış Rüzgarları'nı 2021'de yayımlaması bekleniyor (HBO)

Game of Thrones’un neden tüm dünyada büyük bir popülarite elde ettiği üzerine yapılan çalışma bu ilginin kaynağının hikayedeki karakter sayısı olduğuna işaret ediyor.

HBO’da yayımlanan dizi yalnızca kendi döneminin değil televizyon tarihinin de en başarılı yapımlarından biri kabul ediliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Proceedings of the National Academy of Sciences of the USA (PNAS) isimli bilimsel yayında yayımlanan araştırmada  Birleşik Krallık ve İrlanda’daki 5 üniversiteden araştırmacılar yer aldı. 

Araştırmacılar, çalışmalarına Game of Thrones evreninin yaratıcısı George R. R. Martin’in romanlarını incelemekle başladı. 

Çalışma, roman karakterleri arasındaki ilişkinin gerçek hayattaki ilişkiler göz önüne alındığında gerçekçi olduğunu gösteriyor. 

Screen Rant'in haberine göre araştırmacılar, Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisinde 2 binin üzerinde karakter ismi ve bu karakterler arasında 41 binden fazla etkileşim olduğunu tespit etti. Bilim insanları sayıların ortalamasının, gerçek hayatta insanların başa çıkabileceği ilişki sayısına yakın olduğunu belirtti.

Warwick Üniversitesi’nin açıklaması araştırmaya dair daha fazla detay sağlıyor:

Çalışma, karakterler arasındaki etkileşimlerin düzenlenme şeklinin, insanların gerçek dünyada ilişkilerini sürdürme ve etkileşim kurma şekline benzer olduğunu gösteriyor. Dahası hikaye anlatılırken önemli karakterler rastgele öldürülse de temeldeki kronoloji hiç de tahmin edilemez değil. Hikayeyi anlatan en baskın karakterlerin bile takip ettiği ortalama 150 başka karakter var. Bu ortalama bir insan beyninin başa çıkabileceği sayıyla aynı.

Her ne kadar dizinin son sezonu pek çok hayran açısından hayal kırıklığı yaratsa da dizinin 8 sezonu da geniş bir izleyici kitlesi tarafından merakla takip edilmişti. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU