Fenerbahçe'nin dijital dönüşümü, meyvelerini vermeye başladı: Ekim ayında 12,1 milyon etkileşimle dünyanın zirvesinde

Kulüp, dijital dünyaya yaptığı açılımın karşılığını almaya başladı. Sarı-lacivertliler, ekim ayında sosyal medya platformu Twitter'da 12,1 milyon etkileşimle Barcelona, Manchester United, Chelsea ve Flamengo gibi kulüpleri geride bıraktı

Sarı-lacivertliler, 1 Ocak-31 Ekim 2020'de Twitter'da 55.5 milyon etkileşimle rakipleri Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'u geride bıraktı / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe Kulübü, başlattığı dijital dönüşümün meyvelerini toplamaya başladı.

Sosyal medya araştırmalarıyla bilinen Deportes&Finanzas'ın verilerine göre ekim ayında dünya genelinde Twitter'da en fazla etkileşim alan takım, Fenerbahçe oldu. 

 

 

 Twitter'da 12,1 milyon etkileşim alan Fenerbahçe'yi Barcelona (11,9 milyon), Manchester United (9,58 milyon), Flamengo (8,60 milyon), Chelsea (8,32 milyon), Real Madrid ve Bayern Münih gibi büyük kulüpleri geride bıraktı.

2017'den 2018'in Haziran ayına kadar 1-1,31 milyon etkileşim aralığında devam eden Fenerbahçe, belirli dönemlerde düşüş gösterdiği etkileşim grafiğini kademeli olarak artırdığı görüldü. 

Sar-lacivertliler, Ağustos 2018'de 3,82 milyon, Şubat 2019'da 4,21 milyon, Eylül 2019'da 6,53 milyon, Ocak 2020'de 6,23 milyon etkileşim grafiği sergiledi.

Yaz transfer dönemiyle yükseliş başladı

Süper Lig'de 2019-20 sezonuna iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe Kulübü, futbolda peş peşe alınan kötü sonuçların ardından rakiplerinin gerisinde kalarak sezonu 7. sırada bitirdi.

Sarı-lacivertlilerin sosyal medyadaki etkileşim grafiği de sezon sonuna doğru belirgin bir düşüş kaydetti. 

 

 

Sezon sonunda futbolu bırakmasının ardından kulübün sportif direktörlüğü görevini üstlenen Emre Belözoğlu ile transfer dönemine hızlı bir giriş yapan Fenerbahçe, kadrosuna 18 futbolcu ve teknik direktör Erol Bulut'u katarak yaz aylarının en çok konuşulan ekibi oldu. 

Yaptığı transferlerinin birçoğunu sosyal medya platformları üzerinden duyuran sarı-lacivertli ekip, Ağustos 2019'da 8,39 milyon etkileşim alarak yeni bir rekora imza attı.

Transfer döneminde yapılan hamlelerin karşılığını Süper Lig'de aldığı başarılı sonuçlarla taçlandıran ve 7. hafta sonunda maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan sarı-lacivertli ekip, ekim ayında toplam 12,1 milyon etkileşimle dünyanın en çok izlenen spor kulübü olmayı başardı.

1 Ocak-31 Ekim döneminde de zirvede

Süper Lig'de Dört Büyükler" olarak adlandırılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un yeşil sahalardaki rekabeti, dijital dünyada da sürüyor.

Deportes&Finanzas'ın 1 Ocak-31 Ekim 2020 verilerine göre Twitter'da en çok etkileşim alan takım da Fenerbahçe oldu.

 

 

Twitter'da 9 aylık süreçte toplam 55.5 milyon izlenme elde eden Fenerbahçe'yi, 48,7 milyon ile Galatasaray izledi. 

Beşiktaş ise söz konusu süreçte rakiplerinin gerisinde kalarak 21,9 milyon etkileşim aldı. 

Trabzonspor'un 9,98 milyonla dördüncü olduğu listede Fenerbahçe'nin erkek basketbol takımı Fenerbahçe Beko, 5,93 milyon etkileşim alarak Süper Lig ekiplerini geride bıraktı ve beşinci sıraya yerleşti.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU