Öykü Serter'den deprem tepkisi: Şuursuz bakanlarını al git ey iktidar

Serter, İzmir’de meydana gelen depreme dair iktidar ve muhalefete eleştirilerde bulundu

Fotoğraf: Twitter

Sunucu Öykü Serter, İzmir depremi ile ilgili olarak kişisel Instagram hesabından tepki gösterdi.

Serter, iktidar, muhalefet, iş insanları ve topluma eleştiriler yönelttiği paylaşımında, “Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a… koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir paylaşımına da tepki gösteren Serter, “Şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar” ifadelerini kullandı.

“Şu yardımlaşmayı, dayanışmayı gördükçe bizi bizle bırakın, biz kendimizi kurtarırız, yaşatırız, yönetiriz, neyimiz varsa paylaşırız” diyen Serter şöyle devam etti:

Bu birlik beraberlikten şov malzemesi çıkarmayı, enkaz üstüne çıkıp bonus toplamayı, yarın hava soğuk değil, yağmur da yok açıkta kalın, diyebilen bakan utanmazlığını, halkımız da çürük binalarda oturmasalarmış arsızlığını, ‘Ayda'nın acıyan yeri yok, köfte ayran istiyor’ diyen şuursuz bakanlarını da al git ey iktidar.

1.png
Ekran alıntısı: Instagram


“Herkes sorumlu”

Depremle ilgili önergeleri reddeden, imar barışında imzası, yetkisi, etkisi olan herkesin sorumlu olduğunu ifade eden Serter, “Herkes bu masum insanların ölümünün sebebi, katili... Deprem vergilerini çalan - evet çalan (hesabını veremiyorsanız çalınmıştır!) herkes bu acının müsebbibi, bu saatten sonra bu iktidara, idarecilere, yetkilere hesap sormayan herkes de başına geleceklere razı olmuş demektir. Artık kendimize gelelim, yeter diyelim; öfkemize sahip çıkalım. Bu halkın aklıyla, duygusallığıyla, imanıyla dalga geçer gibi oynadığınız, suistimal ettiğiniz yeter!" diye yazdı.

222.png
Serter, Instagram hesabının hikaye kısmında paylaşımda bulundu. Ekran alıntısı: Instagram


Serter şöyle devam etti:

İktidarı ayrı, muhalefeti ayrı... İtişiyormuş gibi yapıp el ele bu milletin burnundan getirdiniz; fakirleştirdiniz. Sarayın günlük harcaması 10 milyon, İzmir’e çıkan ödenek 5 milyon! Sadaka mı veriyorsunuz bu nedir Allah aşkına? Milletin a...koyacağız diyen Cengiz'in affedilen vergisi 425 milyon!

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU