MSB: Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a ait SU-25 uçağını daha düşürdü

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Ermenistan’a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 uçağı daha düşürüldü. Böylece Ermenistan’a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu" denildi

SU-25 savaş uçağı / Fotoğraf: Reuters (arşiv)

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara ilişkin son bilgiyi paylaştı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Azerbacaycan ordusunun, Ermenistan'a ait bir savaş uçağını düşürdüğünü açıkladı.
Açıklamada, "Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, işgal altındaki öz topraklarını kurtarmak için kahramanca ve fedakârca mücadeleye devam ediyor. Ermenistan’a ait saldırı hazırlığındaki bir SU-25 uçağı daha düşürüldü. Böylece Ermenistan’a ait düşürülen uçak sayısı 7 oldu" denildi.

Ne olmuştu?

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde 27 Eylül'de, Ermeni güçlerinin saldırılarıyla başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Dağlık Karabağ, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası toplum tarafından Azerbaycan'ın bir parçası olarak tanınıyor ve Azerbaycan'ın topraklarının yaklaşık yüzde 20'sine denk geliyor.

Dağlık Karabağ ve civarındaki bazı bölgeler, 1990'ların başından bu yana Ermenistan işgali altında.

Öte yandan bölgede 1991 yılında ilan edilen "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti", Ermenistan dahil hiçbir ülke tarafından tanınmıyor.

9 Ekim’de Moskova’da Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan tarafları arasında görüşmeler gerçekleştirmiş ve 10 Ekim’de ateşkes ilan edilmesi üzerinde anlaşılmıştı.

Ateşkes ihlallerinin ardından 18 Ekim’de de yeni bir ateşkes ilan edilmişti, ancak ihlaller bundan sonra da durmamıştı.

Son olarak da Dağlık Karabağ’da insani amaçlı geçici üçüncü bir ateşkes 26 Ekim’de yerel saatle 08:00’da yürürlüğe girmişti.

İki tarafta birbirini ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı.

Azerbacayan, Karabağ'da işgal altında olan bazı köyleri geri almıştı

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU