Fransa'daki "Bozkurtlar" hareketinin faaliyetleri resmen yasaklandı

Bakan Darmanin'in yayımladığı kararnamede, "Bozkurtlar" hareketinin kuruluşundan bu yana şiddet olaylarına karıştığı belirtildi

Fotoğraf: AA

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede faaliyet gösteren ve "Bozkurtlar" (Grey Wolves) bilinen hareketin resmen yasaklandığını duyurdu.

Hükümetin çarşamba günkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Darmanin'in yayımladığı kararnamede, söz konusu hareketin kuruluşundan bu yana şiddet olaylarına karıştığı, Türkiye'de birçok kez mahkum edilen Abdullah Çatlı ile bağlantılı olduğu, Kürt ve Ermenilere karşı şiddet eylemlerine başvurduğu kaydedildi.

Kararnamede, Decines bölgesinde bulunan "Ermeni Soykırım Anıtı" üzerinde sprey boya ile RTE ve Bozkurtlar yazıldığı hatırlatıldı ve tüm bu eylemler göz önünde bulundurularak grubun yasaklaması kararı aldığı vurulandı.

Ne olmuştu?

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1915 olaylarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerinin anısına Lyon şehri dışında bulunan anıta 'Bozkurtlar' anlamına gelen Fransızca 'Loups gris' ve AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isminin başharflerine atıfla 'RTE' gibi sloganlar yazılması üzerine Bakan Darmanin, söz konusu kuruluşun kapatılacağını söylemişti.

Anıta yazı yazılmasından önce Lyon'da Türk milliyetçisi gruplar sokaklarda gövde gösterisinde bulunmuş ve Ermenilere yönelik tehditkar sloganlar kullanmıştı.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU