Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 17 yıl önceki deprem sözlerini hatırlattı

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2003’teki konuşmasında kullandığı“"Yeraltında fay kırıklıklarından önce kırılan ar damarlarıdır” sözlerini hatırlattı

Fotoğraf: AA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir'deki depremin kendilerini derin bir şekilde yaraladığını söyleyen Karamollaoğlu, insanların depremden ziyade ihmal ve sorumsuzluk nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. 

Karamollaoğlu "İzmir depremi bir kere daha göstermiştir ki, betonlaşma, çarpık kentleşme ve denetimsizlik en büyük problemimiz. İşin garibi bu durumdan herkes şikayetçi işin garibi iktidar da bu durumdan şikayetçi. Mesul olanlar da şikayetçi ise kim çözecek bu problemleri? Rant merkezli zihniyetten çıkılmadıkça Türkiyemiz bu tür acılarla karşı karşıya kalmaya devam edecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını hatırlattı

Karamollaoğlu konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremin ardından yaptığı açıklamada kullandığı "Uzun yıllar ülkeye hakim olan vesayetçi zihniyetin en çok ihmal ettiği alanlardan biri de afetlere dayanıklı yapı inşasıdır" ifadelerini hatırlattı.

Karamollaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

İktidara sesleniyorum bugün 4 Kasım 2020 AK Parti 3 Kasım 2002’de iktidara geldi.

2003’de o zaman depremle alakalı Sn. Erdoğan şöyle diyordu;

"Yeraltında fay kırıklıklarından önce -bağışlayın, söylemek zorundayım- kırılan ar damarlarıdır. Binaların yıkılmasının asıl sebebi ahlak hırsızlığıdır, demokrasiden çalmaktır, hukuk kapkaççılığıdır, siyaset yan kesiciliğidir ve kamu yönetimi kalpazanlığıdır. Depremde insanlarımızın ölmesi sadece malzemeden çalma hırsızlığı elbette ki değildir, aynı zamanda bir insanlık hırsızlığıdır. Elbette bütün bu olanlar kader diye geçiştirilemez; tedbirli olmak, aklını kullanmak insanın en büyük vasfıdır"

17 yıl sonra biz kendisine bu söylediklerini bir daha hatırlatmak istedik.

Ekonomi yönetimine eleştiri: İş çığrından çıktı

İktidarın ekonomi politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu "Ekonomide adeta deprem yaşıyoruz. İş çığırından çıktı" diye konuştu.

Ekonominin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Karamollaoğlu şunları ifade etti:

Bakanın dolara bakmıyorum demesinden bu yana dolar 8.50, euro 9.91 seviyesini gördü.Nereye gidiyoruz bunu göz önüne almamız gerekmekte. 2002’de dolar 1.6 idi bugün dolara 5 katını geçti. Dış borcu 430 milyar doları geçen bir ülkede bunun ne manaya geldiği çok açık ortada. Bundan dolayı iktidarın ekonomide yaşanan depreme karşı acil önlemler alması icap eder.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU