Fatih Altaylı: Devlet öyle bir hale gelmiş ki, vatandaşını kazıklayıp, kandırıp üzerine bir de yalan söyler durumu düşürülmüş

Altaylı'nın aktardığına göre devlet İstanbul'daki köprülerde hem gidiş hem de dönüşten ücret alıyor

Kolaj: Independent Türkçe

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, İstanbul’daki köprülerden hem gidişte hem de dönüşte ücret alındığı iddiasını tekrar gündeme getirdi. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) daha önce yalandığı iddiayı bu sefer Altaylı, bir belge ile paylaştı ve “Devlet öyle bir hale gelmiş ki, vatandaşını kazıklayıp, kandırıp üzerine bir de yalan söyler durumu düşürülmüş” dedi.

Altaylı bugünkü köşe yazısında şunları söyledi:

Bir kaç hafta önce bu köşede bir okur mektubu yayınladım. Okur diyordu ki, “HGS hesabımı incelerken gördüm ki, boğaz köprülerinde tek yönde alınması gereken ücret her iki yönde de alınmış. Bu durumu şikayet etmek için aradığım Karayolları ‘Eğer dönüşünüz aynı gün gerçekleşmemişse Asya-Avrupa geçişine de ücret tahakkuk ettiriyoruz’ yanıtını verdi. Bu nasıl olabilir?” Bunun üzerine Karayolları bir açıklama yaparak böyle bir durumun olmadığı, tek yönde ücret alındığını söyledi. Biz de “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin neredeyse 100 yıllık kurumu. Yalan söyleyecek değil ya!” diye düşündük. Meğer söylermiş.Devlet öyle bir hale gelmiş ki, vatandaşını kazıklayıp, kandırıp üzerine bir de yalan söyler durumu düşürülmüş. Bakın ekteki bir HGS dökümü.

2858437_99fb8b3cc5f94c84890c882a98088f1a.jpg
Fotoğraf: Habertürk


Bir hekime ait. Avrupa yakasında bir hastanede çalışıp, Anadolu yakasında oturan bir hekime ait. Genelde her gün bir kez Asya’dan Avrupa’ya geçiyor, bir kez Avrupa’dan Asya’ya. Bakın dökümlerine. Her iki geçiş de ayrı ayrı ücretlendirilmiş. Yani devlet açıkladığının, söylediğinin aksine. Yıllardır tek yönde ücret aldığı boğazdaki iki köprüde de çift yönde ücret almaya başlamış. Kimseye duyurmadan, kimseye söylemeden. Gizlice yüzde 100 zam yapmış yani. Şimdi yine yalanlamaya kalkışacaktır bunu TCK. Sehven falan diyecektir muhtemelen. Çünkü en moda kelime o. Demek ki Asya’dan Avrupa girişine bir süre önce koyulan HGS/OGS dedektörleri boşuna konmamış. Meğer vatandaşa geçirmeye hazırlanıyorlarmış. Ama gizlice.

Söz konusu iddiayı Altaylı daha önce de gündeme getirmişti. KGM şu ifadeleri kullandığı bir açıklama yapmıştı:

Karayolları Genel Müdürlüğünün sorumluluğundaki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde geçiş ücreti yalnızca Avrupa – Asya yönünde geçişlerde alınmaktadır. Başka bir uygulama söz konusu değildir; kamuoyuna duyurulur.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU