AFAD: Arama kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı

AFAD, arama kurtarma dışındaki çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini açıkladı

Fotoğraf: Twitter / AFAD

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İzmir’deki depremde arama kurtarma ekiplerinin çalışmasını tamamladığını bildirdi.

Güllüoğlu, Twitter’dan şu mesajı paylaştı:

Arama Kurtarma ekipleri çalışmalarını tamamladı. Emeği geçen, ucundan tutan her bir çalışana, gönüllüye teşekkür ederiz. En kalbi şükranlarımızla. Diğer konularda ise yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz.

Kurum: Riskli binalarda oturmayalım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da "Artık enkaz kaldırma çalışmalarına başladık, sadece bir alanda enkaz kaldı. Orada da hassas bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Kurum ayrıca şunları kaydetti

Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım. 17 bina enkazında ve etrafında riskli görülen binalarda yerinde uygulamalar yapacağız. Yeni yapacağımız konutlar zemin artı 5'i geçmeyecek. TOKİ en geç 1 ay içinde konutların inşasına başlayacak, 1 yıl içinde de konutları teslim edeceğiz.

İzmir’deki deprem

Depremde şu ana kadar 114 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

30 Ekim’de meydana gelen 6.6’lık depremin ardından 45’inin büyüklüğü 4’ün üzerinde toplam bin 1713 artçı sarsıntı kaydedildi.

Depremin ardından toplam bin 35 kişinin yaralandığı ifade edildi. 137 kişinin tedavisi şu anda devam ediyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU