ABD'de Yahudi mezarlığına saldırı: Taşlara "Trump" yazdılar

Trump'ın miting yapacağı gün yaşanan olaya tepki gösteren Michigan Demokrat Yahudi Topluluğu söz konusu saldırının "gözdağı verme" amacını taşıdığını belirtti

Son seçim mitingleri öncesi gerçekleşen saldırı tepki çekti (JTA)

ABD'de adaylar seçim öncesi son turlarını yaptığı sırada Michigan'da bir Yahudi mezarlığından saldırı haberi geldi.

Business Insider'ın haberine göre Başkan Donald Trump'ın düzenleyeceği miting öncesi Michigan eyaletindeki bir Yahudi mezarlığında mezar taşlarına spreyle "Trump" isminin yanı sıra Başkan'ın sloganı olan Amerika'yı Yeniden Harika Yap (MAGA) sözünün baş harfleri yazıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaptıkları açıklamayla saldırıyı kınayan Michigan Demokrat Yahudi Topluluğu, "kayıplarına karşı gerçekleştirilen bu saygısızlık nedeniyle dehşete kapıldıklarını ve öfkelendiklerini" bildirdi.

Grup ayrıca, "Hiç kuşkusuz bu menfur hareket, 2020 seçiminin arifesinde Başkan Trump'ın rakiplerine ve özellikle de Yahudi seçmenlere gözdağı vermek için yapılmıştır" ifadesini kullandı.
 


Twitter hesabından yaptığı paylaşımda söz konusu hadisenin Grand Rapids bölgesindeki Ahavas Israel mezarlığında gerçekleştiğini kaydeden grup, aynı gün Trump'ın Michigan mitinginin planlanmış olduğuna dikkati çekti.

Öte yandan eyaletin Traverse City şehrinde düzenlenen mitingde taraftarlarına seslenen Trump, kendisini dinleyen kalabalığa "Michigan'ı kazanırken bu iş bitmiştir" mesajını verdi.



Independent Türkçe, Business Insider

DAHA FAZLA HABER OKU