Kabil Üniversitesi'ne bombalı ve silahlı saldırı: 19 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı

Kabil Üniversitesi'ne düzenlenen bombalı ve silahı saldırıda 19 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı. 3 saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı

Fotoğraf: AP

Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tarık Aryen, ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesi'ne öğle saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırılar ile sonrasındaki çatışmada, çoğu öğrenci 19 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Aryen, 22 kişinin yaralandığı, güvenlik güçleri ile saldırganlar arasındaki çatışmada 3 saldırganın da etkisiz hale getirildiğini söyledi.

kabil.jpg
Saldırıyı gerçekleştiren grupla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı / Fotoğraf: AP

 

Önce saldırılar ardından çatışma

Ülkenin en büyük üniversitesi olan Kabil Üniversitesi'ne öğle saatlerinde kimliği ve sayısı belli olmayan saldırganlarca bombalı ve silahlı saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından olay yerine gelen güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışma çıkmıştı.

Taliban ‘saldırıyla ilgimiz yok’ dedi

Saldırıyı henüz üstlenen olmazken Taliban'dan yapılan açıklamada, saldırıyla ilgilerinin bulunmadığı ifade edilmişti.

Sınav ve kitap fuarı açılışı vardı

Kabil Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde bugün sınav olduğu biliniyordu, saldırının da bu bölümde düzenlendiği iddia ediliyor.

Ayrıca üniversitede bugün birçok üst düzey yetkilinin katılımıyla "Afganistan-İran Dostluk Kitap Fuarı"nın açılışı yapılacaktı.

Etkinliğe Afganistan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Amrullah Saleh ve İran'ın Kabil Büyükelçisi Bahadır Aminiyan'ın katılmasının planlandığı açıklanmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU