Nigel Farage'ın tecrit karşıtlığına yoğunlaşacak Brexit Partisi'nin yeni adı Reform UK olacak

Eski UKIP lideri, "Artık tecrit önlemlerine dair siyasi bir tercih var" dedi

Açıklama parti lideri Nigel Farage'dan geldi (AFP)

Birleşik Krallık (BK) hükümetinin koronavirüsün yayılmasını yavaşlatmak için getirdiği önlemlere karşı kampanya yürüten Nigel Farage, lideri olduğu Brexit Partisi'ni Reform UK adıyla tecrit karşıtı bir parti olarak yeniden harekete geçiriyor.

Parti, isim değişikliği talebine dair belgeleri Seçim Komisyonu'na teslim etti. Daily Telegraph'ta yayımlanan bir yazıda Farage ve Parti Sözcüsü Richard Tice, Kovid-19 kısıtlamalarına muhalif kesimin "siyasi sesi" olmak için tecrit karşıtı bir platform sunacaklarını söyledi.

Farage yaptığı Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı: 

Artık tecrit konusunda siyasi bir tercih var ve gerçekten bir Brexit elde edip etmeyeceğimizi görmek için bekliyoruz.

Bunun ötesinde, hükümet sistemimizin tamamı işlemez durumda ve toptan bir reforma ihtiyaç duyuyor.

Avrupa Birliği (AB) referandumunun siyasi kariyeri boyunca savunduğu sonuçları getirmesinin ardından kendi Brexit Partisi'ni kurmak için lideri olduğu UKIP'i bırakıp giden Farage, BK parlamento seçimlerinde sonuncusu 2019'da olmak üzere 7 kez adaylığını koydu ama başarılı olamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Geçen yılki seçimlerde partinin hedefinde 275 koltuk vardı ama oyların yalnızca yüzde 2'sini aldılar ve Avam Kamarası'na temsilci sokmayı başaramadılar.

Farage o zamandan bu yana LBC'de bir radyo programı sunuyordu fakat Siyahilerin Hayatı Önemlidir hareketini Taliban'la karşılaştırmasından ve geçen hafta ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingine katılmasından sonra radyo istasyonuyla yolları ayrıldı.

Muhafazakar Partili parlamenter Bim Afolami, Brexit Partisi'nin isim değişikliğiyle ilgili BBC's Westminster Hour adlı programda yaptığı değerlendirmede, "Nigel Farage belli ki Donald Trump'a destek toplamaktan sıkıldı, o yüzden yapacak bir şeye ihtiyaç duyuyor" ifadelerini kullandı.
 


Farage duyurudan önce Twitter'da paylaşılan bir video klipte, "İngiltere'de bu yeni ulusal tecrit önlemlerine karşı çıkan siyasi bir ses" olmadığını söylüyordu.

Trump'ın Washington DC'deki otelinde yer alan Benjamin Bar&Lounge'da kaydedilen videoda Farage, "Açıkçası ben tecrit önlemlerinden usandım" ifadesini kullanıyordu.

Leave.EU (AB'den Ayrıl) kampanyasında Farage'la birlikte çalışan Brexit Partisi Sözcüsü Richard Tice ise "BK'de büyük reform ihtiyacı şimdi hiç olmadığı kadar net" diye ekledi:

Hükümetin kendisi için değil halk için çalışması adına yeni bir yaklaşım şart. En acil mesele, yeni bir koronavirüs stratejisidir. Böylece onunla birlikte yaşamayı öğreniriz, ondan korkarak saklanmayı değil.

Farage isim değiştirme konusunu daha önce de gündeme getirmişti. Geçen yıl aralık ayında yaptığı açıklamada, BK'nin 31 Ocak 2020'de AB'den ayrılması halinde partisinin "Reform Partisi" olabileceğini söylemişti.

İsmi çoktan kaydettirdiğini açıklayan Farage, partinin "siyaseti temelli değiştirmek için kampanya yürütmesi gerektiğini" eklemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU