Rick Grimes, The Walking Dead'den neden 9. sezonda ayrıldı?

Orijinal dizi ve spinoff'lar Rick'e dair ipuçları verse de Rick'in ne zaman ortaya çıkacağı henüz belli değil

Rick Grimes'a odaklanacak filmin yapımcıları dönüşün daha iyi olabilmesi için pandemiyi fırsata çevirdiklerini söylemişti (AMC)

The Walking Dead dizisinin yıldızı Andrew Lincoln 9. sezonda diziden ayrılmıştı. AMC, tüm zamanların en çok izlenen TV serileri arasında yer alan diziyi 2010’da yayımlamaya başlamıştı. 

Robert Kirkman’ın beğenilen çizgi roman serisinden uyarlanan dizide Lincoln, baş karakter Rick Grimes’ı canlandırmıştı.

The Walking Dead’in bu kadar büyük bir izleyici kitlesi kazanmasının ardındaki nedenlerden biri, zombi kıyameti hikayesi içinde baş karakterlerin sıklıkla ve beklenmedik şekillerde aniden ölmesiydi. Ancak Lincoln epey uzun süre dizide kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan izleyenler Lincoln’ın ayrılma kararının rolden sıkılması, daha fazla ücret istemesi veya daha büyük projelerde yer almak istemesinden kaynaklandığını düşünebilir.

Gelgelelim Lincoln’ın The Walking Dead’den ayrılma sebebi ailesiydi. Lincoln iki çocuk babası ve ailesi Birleşik Krallık’ta yaşıyor.

Screen Rant'in haberine göre The Walking Dead’in prodüksiyonu büyük ölçüde Atlanta’da gerçekleştiğinden ve Lincoln yapımdaki son aylarda ailesiyle istediği kadar vakit geçirememişti. Ailesiyle daha fazla vakit geçirmeye karar verdiğinde de The Walking Dead’den ayrılma zamanının geldiğine karar vermişti.

Oyuncunun The Walking Dead’den ayrılma kararı dizi için bir dönüm noktası oldu. En önemli karakterinin yokluğunda dizi odağını başka yerlere kaydırıp hikayeyi yeniden kurmak zorunda kaldı. Lincoln’ın ayrılışının ardından 9. sezonda 6 yıllık bir zamansal sıçrama gerçekleşti, böylece The Walking Dead Rick ortada yokken çekirdek karakter ekibinin başından geçenleri anlatma fırsatı buldu. Yapımcılar, senaristler ve izleyenler için bu durum gizli bir lütuf oldu.

The Walking Dead’in bundan sonra aldığı değerlendirmeler son derece iyi oldu, 11. sezonda diziyi bitirme fikriyle de ortaya bir oyun sonu planı çıkmış oldu. Hatta Daryl karakterini canlandıran Norman Reedus, Lincoln’ın kendisine dizinin ne kadar iyileştiğini gördüğünde yanlış zamanda ayrıldığını söylediğini belirtti.

Lincoln için iyi haberse ileride Rick Grimes için başka planlar olması.

 

Independent Türkçe, Screen Rant

DAHA FAZLA HABER OKU