"Alaaddin’in sihirli lambası"nı içindeki "cin"le birlikte doktora sattılar

Dolandırıcılar önceden de birçok kişiyi benzer yöntemle kandırmış

"Alaaddin'in sihirli lambası" kökeni Ortadoğu'ya uzanan bir halk masalında geçer (AFP)

Hindistan'da bir doktora 7 milyon rupiye (yaklaşık 790 bin lira) "Alaaddin’in sihirli lambasını" sattıkları gerekçesiyle Ikramuddin ve Anees isimli iki kişi dolandırıcılıktan tutuklandı. 

Ülkenin en büyük 4. eyaleti Uttar Pradeş’te yaşanan olayda doktor Laeek Khan, kendisine satılan lambanın "büyülü güçleri" olmadığını görünce polise geçen hafta pazar günü şikayette bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

AFP'nin yerel medyaya dayandırdığı habere göre doktor şikayetinde, adamlardan birinin kendini büyücü olarak tanıtıp lambadan cin çıkardığını söyledi.

Doktor ifadesinde şu sözlere yer verdi:  

Ikramuddin elinde yaklaşık 5 kilogram ağırlığında altından yapılma büyülü bir lamba olduğunu, içinde cin bulunduğunu söyledi. Büyülü lambadaki cin sayesinde tüm isteklerimin yerine geleceğini vaat etti. Fakat kullanmadan önce iki yıl bir kutuda kilitli tutmam gerektiğini, yoksa ailemin başına kötü olaylar gelebileceğini söyledi.

Khan cine dokunmayı ya da lambayı eve götürmeyi istediğindeyse dolandırıcılar buna izin vermedi.

Sonunda dolandırıcılar lambanın kendisine sağlık, zenginlik ve iyi şans getireceğini söyleyerek doktoru kandırıp lambayı sattı.

AFP’ye konuşan polis görevlisi, suçluların perşembe günü tutuklandığını belirterek şunları söyledi:

İki dolandırıcı çok daha yüksek bir paraya anlaşmışlar fakat doktor 7 milyon rupi ödemiş. Dolandırıcılardan birinin eşinin de olayda parmağı var. Henüz onu yakalayamadık.

Ayrıca polisin açıklamasına göre dolandırıcılar önceden de birçok aileyi benzer şekilde kandırarak birkaç milyon rupilik para çalmışlar.
 

Independent Türkçe, Guardian, France 24 

DAHA FAZLA HABER OKU