Aliyev: Dağlık Karabağ görüşmeleri başarısız olursa "sonuna kadar" savaşırız

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan ile yapılan görüşmelerin Ermeni kökenli yönetimin Dağlık Karabağ ve çevresindeki yedi bölgeden çıkmasıyla sonuçlanmaması durumunda “sonuna kadar" savaşacaklarını söyledi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakü'de bir araya geldikten sonra dün bir açıklamada bulunan Aliyev, Ermenistan'ın Rusya'dan destek isteyecek "geçerli bir sebebi" olmadığını dile getirdi.

Dağlık Karabağ bölgesinde 27 Eylül'de başlayan çatışmalar pazar günü de devam ederken çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı bini aştı. Rakamın çok daha yüksek olabileceği ifade ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ermenistan Başbakanı Nikol Pashinyan, Rusya'dan ülkesine yardımı artırmasını talep etmişti.

Rusya Dışişleri Bakanı cumartesi günü yaptığı açıklamada çatışmaların "Ermenistan topraklarına" sıçraması durumunda "gerekli tüm yardımın" sağlanacağını söylemişti.

Şu ana kadar yapılan üç ateşkes anlaşması da başarısız oldu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı son yaptığı açıklamda Tovuz, Gadabay ve Kubatlı'daki birliklerine top ateşi açıldığını, pazar günkü çatışmaların ise Ağder, Ağdam, Kubatlı ve Hocavend'de yoğunlaştığını bildirdi.

Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Zangilan bölgesinde Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağının Azerbaycan mevzilerine saldırı girişiminde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, uçağın Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi.

aliyev.jpg
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le Bakü'de görüştü / Fotoğraf: AA​​​​​​​

 

Aliyev: Yaklaşık 200 yerleşim düşmandan kurtarıldı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki heyeti kabulde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun harekâtının başarılı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek, “Şimdiye kadar Füzuli, Cebrayil, Zangilan ve Gubadli şehirleri de dahil olmak üzere birçok köy, kasaba ve yerleşim işgalcilerden kurtarıldı. Yaklaşık 200 yerleşim düşmandan kurtarıldı” dedi. 

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU