Kim Kardashian’ın vampir maskesi nedir ve neden bu kadar popüler?

Kardashian, vampir maskesini uygulamasının ardından paylaştığı bir blog yazısında, pişmanlık duyduğunu, tedavinin “zor” ve “acı verici” olduğunu açıklamıştı

Kim Kardashian West 2013'te vampir maskesi yaptırdıktan sonra yöntem oldukça popüler hale gelmişti / Fotoğraf: kimkardashian, Twitter  

“Güzellik acıdır.”

Kimileri bu görüşe katılır, kimileriyse güzellik uğruna kendi kanının çekilip yüzüne sürülmesini biraz abartı bulur.  

PRP (Platelet Rich Plasma) ya da diğer ismiyle vampir maskesi, Kim Kardashian West'in Kourtney and Kim Take Miami Programı’nın Keeping Up with the Kardashians uyarlaması bölümünde bu tedaviyi almasının ardından geniş bir kesim tarafından çokça tartışıldı.

Kardashian, vampir maskesini uygulamasının ardından paylaştığı bir blog yazısında, pişmanlık duyduğunu, tedavinin “zor” ve “acı verici” olduğunu açıklamıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kardashian'ın bloğunda, “Bu sürece başlamadan hemen önce hamile olduğumu öğrenmiştim. Bu yüzden (tedavide önerilen) anestezi kremini de ağrı kesiciyi de kullanamadım. Benim için gerçekten çok zor ve acı vericiydi” ifadeleri yer almıştı.

Vampir maskesi uygulamasını bir daha yaptırmayacağının altını çizen Kardashian, bir yandan da tedaviyi merak edenlere açık kapı bırakmıştı:

“Bana uygun bir tedavi olmasa da, bunun cildiniz için pek çok faydası olduğunu biliyorum.”

 

 

Dr. Darren McKeown vampir maskesinin yüz estetiği tedavilerinde kullanılıp kullanılmamasının dünyada halen tartışıldığını ve bazı araştırmalar tedaviyi etkili bulurken, diğerlerinin hiçbir olumlu etki gözlemlemediğini belirtti.

The Independent’a yaptığı açıklamada McKeown, “Tedavi, hastadan kan alınmasını, kanın platelet ve büyüme faktörleri içeren plazmayı çıkarmak için santrifüjleme aşamasından geçmesini ve tekrar bunun yüze enjekte edilmesini içeriyor. Teorinin amacı, plateletlerin ve büyüme faktörünün iyileşmeyi başlatarak zamanla cildi canlandırması” dedi.

McKeown, Kardashian’ın birkaç yıl önce vampir maskesi uygulaması esnasında Instagram hesabından yaptığı paylaşımın dünyada yeni bir akım başlattığını söyleyerek şunları kaydetti:

“Herkes bunu ister hale geldi ve klinikler bu köşeyi döndüren tedaviyi sunmaktan dolayı memnundu. Bense her zaman bu konuda huzursuzdum, çoğu hastam da bu tedaviye karşıydı. Bu konudaki fikirlerimi onlarla paylaştığımda diğer seçeneklere yöneliyorlardı.”

 

 

Dünya en son ABD’nin New Mexico eyaletinde vampir maskesi uygulatan 2 müşteride HIV virüsü teşhis edilmesiyle çalkalanmıştı. New Mexico Sağlık Bakanlığı sözcülerinden biri, bu kişilerin test sonuçlarının 2018´Mayıs-Eylül arasında tedavi gördükleri spa merkezinde “enjeksiyona bağlı prosedürler” sonrası pozitif çıktığını belirtmişti.

Önemli Estetik Cerrahlardan ve Dr. MediSpa Pazarlama Kurulu Başkanı Munir Somji’yse hastalarına sık sık vampir maskesi yöntemini öneriyor.

The Independent’a konuşan Somji, “Plateletleri yüze enjekte ettiğimizde, kandırılan vücut burada bir yara meydana geldiğini zannediyor. Böylelikle yeni kolajen oluşumlarına yardımcı büyüme faktörleri gelişiyor. Bunları yüz maskesi için kullanıyorum ve ameliyat sonrası iyileşmeyi hızlandırıyor” diye konuştu.

Faydası olsun olmasın, cildinize bakım yapacak daha az acı verici ve daha basit yöntemler olduğu su götürmez bir gerçek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/fashion

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU