Usta aktör Sean Connery, Yüzüklerin Efendisi'ni anlamadığı için geri çevirmiş

Kararın aktöre 450 milyon dolara (yaklaşık 3 milyar 750 milyon TL) patladığı söyleniyor

Ünlü aktör bu yıl 31 Ekim'de 90 yaşında hayatını kaybetti (AP)

Sean Connery James Bond, Indiana Jones ve gangster filmi Dokunulmazlar’daki (The Untouchables) Jim Malone karakterinin de aralarında yer aldığı, ismiyle anılan sayısız unutulmaz role imza atmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Connery, ismiyle dolan filmler listesine kendisini tamamen yeni bir nesle tanıtacak başka bir karakteri de neredeyse ekleyecekti.

Oyuncu olmadan önce çıplak modellik yapan Connery, Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) üçlemesindeki büyücü Gandalf rolü için ilk tercihti ancak aktör bu fırsatı geri çevirmişti.

İskoç oyuncu New Zealand Herald’a bir keresinde verdiği bir röportajda, üçlemenin ilk filmi Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’nden (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) uzak durma kararını filmi “asla anlamadığı” için verdiğini söylemişti.

Connery şu sözleri kullanmıştı:

Kitabı okudum. Senaryoyu okudum. Filmi gördüm. Hala anlamıyorum.

Nihayetinde bu rolü Ian McKellen kabul etmiş ve Connery onun performansıyla ilgili şöyle demişti:

(Filmde) harikulade olduğuna inanıyorum.

2012’de yayımlanan bir haber, fim üçlemesinin tüm zamanların en iyilerinden biri haline gelmesi sebebiyle Connery’nin bu kararının kendisine 450 milyon dolara (yaklaşık 3 milyar 750 milyon TL) patladığını öne sürmüştü.

Her ne kadar Connery’e bu rol için 30 milyon dolar (yaklaşık 250 milyon TL) teklif edilmiş olsa da yapımcılar gişe gelirlerinin yüzde 15’ini de vereceklerini söylemişti. 

Connery’nin oynadığı son filmi 2003 yapımı Muhteşem Kahramanlar’dı (The League of Extraordinary Gentlemen). Filmin yapımı o kadar sıkıntılıydı ki nihayetinde Connery’nin oyunculuktan emekli olmasına yol açmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU