Paşinyan yardım istedi Rusya yanıtını tekrarlardı: Çatışmalar sizin toprağınızda değil

Rusya Dışişleri Bakanlığı: Çatışmalar Ermenistan'a sıçrarsa Rusya, Erivan'a tüm desteği sağlayacak

Fotoğraf: AA

Azerbaycan ordusu, Ermenistan işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonları sürdürürken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bir kez daha Rusya’dan yardım istedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, Paşinyan'ın Rusya'dan tekrar yardım talep etmesine yanıt olarak, çatışmaların Ermenistan toprağında olmadığını hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Paşinyan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bir mektup göndererek, Rusya'nın Ermenistan'a nasıl bir destek verebileceği konusunda istişarelerin başlatılmasıyla ilgili çağrısı değerlendirildi.

Rusya'dan Dağlık Karabağ'da ateşkes çağrısı

Rusya'nın Ermenistan ile 1997’de imzaladığı Dostluk, İşbirliği ve Karşılıklı Destek Anlaşması'na atıfta bulunulan açıklamada, "Anlaşma doğrultusunda Rusya, çatışmalar doğrudan Ermenistan toprağına geçerse Erivan'a gerekli desteği verecektir. Dağlık Karabağ’da devam eden çatışmanın taraflarına ivedi ateşkes çağrımızı yineliyoruz” denildi.

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 200 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

 

Independent Türkçe, AA, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU