Demirören Medya'dan çıkarılan 45 gazeteciden açıklama: 1 yıldır tazminatlarımız ve haklarımız ödenmedi

İşten çıkarılan gazeteciler tarafından hazırlanan videolu açıklamada, "45 gazetecinin 505 yıllık tazminatları ödenmedi" denildi

Demirören Medya grubundan Ekim 2019'da işten çıkarılan Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesi 45 gazeteci seslerini duyurmak için bir açıklama yayınladı.

Sosyal medyadan "YeterDemirörenyeter" etiketiyle yayınlanan videolu açıklamada, işten çıkartılanlar tazminat ve fazla mesai ücretlerinin 1 yıldır ödenmediğini ileri sürdü.

"Demirörenler 45 gazetecinin 505 yıllık tazminatlarını gasp edeli tam 1 yıl oldu" başlığının kullanıldığı videoda, gazeteciler sendikalı oldukları için işten çıkarıldıklarını, tazminatlarının hala ödenmediğini ve çoğu arkadaşlarının hala işsiz olduğunu iddia etti.

Fikret Bila'dan destek

Eski Hürriyet ve Milliyet yazarı Fikret Bila da, işten çıkarılan gazetecilere destek verdi. 

Sosyal medya hesabından videoyu paylaşan Bila, "Arkadaşlarımızın hakları gasp edildi" notunu düştü.

Demirören Medya Grubu kimdir?

Demirören Holding'e bağlı olan medya grubu bünyesinde Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Fanatik, CNN Türk ve Demirören Haber Ajansı gibi markaları bulunduruyor.

Holdingin yönetim kurulu başkanlığını ise Yıldırım Demirören yapıyor.

Demirören Holding, medya sektöründeki ilk yatırımını 2011'de Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Holding'den alarak yaptı.

Mart 2018'de ise Doğan Holding'in elinde bulunan Hürriyet, Fanatik, CNN Türk ve DHA gibi diğer markaları da alan Demirören grubu, Türkiye'nin en büyük medya kuruluşlarından biri oldu.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU