Fatih Erbakan'dan Macron'a: Kimlere hizmet ettiğini çok iyi biliyoruz

Erbakan yaptığı açıklamada, "Macron, kendisini Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyan Siyonist Rotschild ailesine de sadık bir hizmetkar olduğunu ortaya koymuştur" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan, Fransa'daki karikatür krizine ve Macron'un açıklamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yazılı açıklama yapan Erbakan, "Macron bu gibi adımlarla seçim kampanyasının baş finansörü olan ve kendisini Cumhurbaşkanlığı koltuğuna taşıyan Siyonist Rotschild ailesine de sadık bir hizmetkar olduğunu ortaya koymuştur" dedi.

Erbakan şöyle devam etti:

İçinde bulunduğumuz dönemde Batı’yı kasıp kavuran Etnofobi ve İslamofobi’yi oluşturan etnik ayrımcılık ve İslam karşıtlığının ve bu doğrultudaki nefret söylemlerinin şu anda sadece Fransa’da değil, Avrupa'nın birçok yerinde yayılmakta olduğunu göz ardı etmek mümkün değildir.

"Türkiye Cumhurbaşkanı'na hakaret kabul edilemez"

Erbakan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içeren Charlie Hebdo karikatürünü de kınadıklarını  belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslamofobik nefret ürünü olan bu karikatürleri ‘inanç ve ifade özgürlüğü’ bağlamında değerlendirmesi, öldürülen tarih öğretmeni Samuel Paty’yi Fransa’nın en büyük onur nişanı “Légion d’Honner” ile ödüllendirmesi ve bu ödülü verirken yaptığı talihsiz açıklamalarla tüm Müslümanları ‘potansiyel suçlu’ ilan etmeye kalkışması sahip olduğu İslam düşmanı zihniyetin tezahürüdür.

Macron’un yüksek akaryakıt fiyatları, vergi sistemindeki adaletsizlik, artan yaşam maliyetlerinin düşük gelirli vatandaşlara ağır yükler getirmesi sonucu ortaya çıkan  ‘Sarı Yelekliler Hareketi’ nedeniyle içinde bulunduğu sıkıntılı ve sancılı dönemi unutturabilmek adına Müslümanları ve inandıkları değerleri hedef alarak iç istikrarı sağlaması asla mümkün değildir.

Erbakan ayrıca, Fransız mallarına başlatılan boykot ile birlikte Türkiye'nin dış bağımlılıktan kurtulacak adımlar atması gerektiğini vurguladı.

"Macron ve Fransa dünyanın kaç bucak olduğunu görürdü"

Uygulanacak boykotun D-8 ve D-60 ülkeleriyle yanında İslam dünyasıyla birlikte uygulanmasının çok daha etkili olacağını savunan Erbakan,  "18 yıl boyunca AB'nin, Amerika'nın ve G-20'nin peşinde koşmak yerine D-8 canlandırılsaydı, D-60 hayata geçirilseydi bu boykotu bugün 2 milyarlık İslam alemi olarak yapardık. O zaman da Fransa da Macron da dünyanın kaç bucak olduğunu görürdü" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU