Habertürk yazarı: Erdoğan’ın yakın çevresi “Uğur Işılak’a pek kızmaz” dedi

"Sözleri Uğur Işılak değil de mahalleden ayrılmış ya da ayrılma yolunda biri söylese tepki başka olurdu"

Fotoğraf: Twitter

Habertürk yazarı Kübra Par, eski AK Parti milletvekili ve şarkıcı Uğur Işılak’ın dün gündeme gelen bir şarkısını köşesine taşıdı. Par, AK Parti iktidarına eleştiri yönelten şarkı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinden “Işılak’ın da ne söylediğine değil, nereden konuştuğuna, nerede durduğuna bakar ve pek kızmaz” denildiğini aktardı.

'Dombra' şarkısını da yazan eski AK Parti milletvekili Uğur Işılak'ın, martta piyasaya sürdüğü 'Öz eleştiri' şarkısı doların rekor üstüne rekor kırmasıyla sosyal medyada gündem olmuştu. Şarkıda “Biraz sıkışınca dinden dem vurduk. Tükettik her şeyi, neyimiz kaldı…” gibi ifadeler yer alıyor.

Kübra Par da bugünkü köşe yazısında şarkıyı Cumhurbaşkanı’nın yakın çevresine sorduğunu ve aldığı yanıtı aktardı. Par’ın yazısı şöyle:

7  Haziran seçimlerinde AK Parti’den milletvekili seçilen ama Meclis’te uyuyakalınca bu macerası 1 Kasım seçimlerinde hızla sona eren Uğur Işılak “Öz Eleştiri” adında bir şarkı bestelemiş. Aslında yeni değil, Mart ayında çıkarmış ama dün sosyal medyada paylaşılınca birden gündem oldu.

Sözleri ilginç. Siyasetin geldiği noktadan, vizyonsuzluktan, hamasetten, sıkışınca dinin siyasete alet edilmesinden, ibadetlerin reklam aracına dönüşmesinden, kibirden, vefasızlıktan yakınıyor Işılak. Şarkının sözlerini duyan herkes “Işılak iktidarı eleştiriyor, demek ki muhalif olmuş” diye düşündü doğal olarak.

Ama kendisi öyle olmadığını ima etti. Yakın zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile selamlaştıkları bir fotoğrafı koyarak “Bilinsin ki, hem sözümün hem davamın arkasındayım!” diye yazdı ve şarkıyı paylaştı. Özetle muhalefete geçmediğini ama “içeriden eleştiri” yaptığını söylemiş oldu.

Aslında bu şarkıdaki sözler AK Partililerin kendi aralarında fısıltıyla birbirlerine sıklıkla söyledikleri şeyler. Fakat böyle uluorta söylenmesi hoş karşılanır mı? Bu şarkıdan dolayı Işılak’ın üstü çizilir mi? Hain damgası yer mi?

Merak edip Cumhurbaşkanı’nın yakın çevresini yokladım. “Dinlese ne düşünür? Işılak’a kızar mı?” diye sordum.

“Cumhurbaşkanı böyle durumlarda eleştiriden ziyade söyleyenin son tahlilde karşıt bir pozisyon alıp almadığına dikkat ediyor. Mesela Bülent Arınç da çok eleştirdi ama şu an istişare kurulu üyesi çünkü açıkça karşı kampa geçmedi. Işılak’ın da ne söylediğine değil, nereden konuştuğuna, nerede durduğuna bakar ve pek kızmaz ” dediler.

Kısacası aynı sözleri Uğur Işılak değil de mahalleden ayrılmış ya da ayrılma yolunda biri söylese tepki başka olurdu.

Muhtemelen o da bunu bildiği için Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak tarafını belli etmek istedi.

 

Habertürk, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU