ABD'de erken oy kullananların sayısı 80 milyonu aştı; Trump ve Biden en kritik eyalette

Başkanlık seçimleri için gün sayan adaylar özellikle kritik eyaletlerde saha çalışmalarına devam ediyor

Fotoğraf: AA

ABD'de 3 Kasım'da yapılacak başkanlık  seçimine günler kala birçok eyalette başlayan erken oy kullanma sürecinde şu ana kadar 80 milyondan fazla kişi tercihini yaptı.

Seçimlere 5 gün var ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump da Demokrat başkan adayı Joe Biden da en kritik eyaletlerin başında gelen Florida'da aynı gün kampanyalarını sürdürüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

80 milyonu geçti

ABD'de başkanlık seçimi için erken oylama bilgilerini derleyen internet sitesi "ABD Seçimler Projesi"ne göre, posta ve sandık başında oy kullanma yoluyla şimdiye kadar 80 milyon 416 bin 541 kişi oy kullandı.

Şimdiye kadar kullanılan erken oyların 2016 başkanlık seçiminde kullanılan toplam oyların yüzde 58,3'üne denk geldiği belirtildi.

Posta yoluyla kullanılan oyların sayısı 52 milyonu geçti, 28 milyondan fazla kişi de oylarını seçim merkezlerinde kullanmayı tercih etti.

İki isim aynı gün Florida’da

Başkanlık seçimleri için gün sayan ABD'de adaylar Trump ve Biden, özellikle kritik eyaletlerde saha çalışmalarına devam ediyor.

Trump, günlük programına Florida'nın Tampa kentinde başladı. Buradaki mitinginde Trump'a eşi Melania Trump da eşlik etti. 

Melania Trump, buradaki konuşmasında, Kovid-19 salgınına karşı aşı çalışmalarında Demokratların tavrını eleştirerek,  "Aşı konusu partizan bir konu değildir. Bir aşının üretilmesini desteklemiyorsanız Amerikan halkının sağlığını da desteklemiyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı. 

Başkan Trump da Demokratların Kovid-19 salgınını siyasi çıkarları için kullandığını belirterek, "Biz yakında aşıyı dağıtacağız" dedi.

Trump'ın Kuzey Carolina mitingine hava muhalefeti

Öte yandan Trump'ın gün içinde bir başka kritik eyalet olan Kuzey Carolina'da yapması planlanan etkinlik olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesiye ertelendi.

Biden da yerel saat ile 18.30'da Tampa kentinde miting düzenleyecek.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU