Erdoğan: Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecek

Erdoğan, "en büyük gücümüz, tarihi mirasımız" diyerek, bu mirası anlamadan 15 Temmuz’un da cumhuriyetin de kıymetinin bilinemeyeceğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En büyük gücümüz, tarihi mirasımız. Bu miras hakkıyla hıfzedilmeden ne 15 Temmuz anlaşılabilir ne Cumhuriyetimizin kıymeti bilinebilir" diye konuştu.

Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde “Cumhuriyetin 97. Yılında Milli Mücadele Sergisi” açılış programında konuştu.

Erdoğan, "Yaşadıklarımız gösteriyor ki Türk milletinin istiklal mücadelesi, vatanına, bayrağına, ezanına sahip çıkmaya devam ettiği sürece bitmeyecek" dedi.

“Medeniyetimizin ve tarihimizin bize yüklediği sorumluluk elbette ağırdır ama şereflidir” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Bizim gibi kesintisiz devlet geleneğine, kadim geçmişe sahip millet yoktur” diye konuştu.

Erdoğan şunları söyledi:

İnancımızı, değerlerimizi, kültürümüzü yok etmek, bizi kendi ecdadımıza düşman etmek için her türlü yolu denediler. Hamdolsun bu gayretler başarılı olamadı. İnşallah ülkemizde en eski dönemlerden bugünlere kadar tarihimizi yeniden hatırlayan, yeniden kucaklayan, keşfeden bir nesil yetişiyor. Başkalarına hayran olmak yerine kendine güven, çalışan, araştıran, üreten, başarıya kilitlenen bir gençliğin ayak seslerini duyuyorum.

“Okul çağına henüz gelen çocuklarımızın gözlerindeki pırıltı ve gönüllerindeki heyecan ümitlerimizi katlayarak arttırıyor” diyen Erdoğan, “Malazgirt'ten İstiklal Harbi'ne kadar uzanan, günümüzde de süren coğrafyamızdaki mücadeleyi çok iyi bilmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Tarihimizi bilmeden maziden atiye kurduğumuz köprü eksik, işlevsiz kalır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97. yıldönümü vesilesiyle Millet Kütüphanemizde açtığımız Milli Mücadele Sergisi bu sürecin küçük bir kesitine ışık tutmaktadır. Sergimizde yer alan eşya ve belgeler İstiklal Harbi ve Cumhuriyetimizin ilk yıllarına ait hatıralarını gözlerimizin önünde canlandırılacaktır. 57. alayımızın sancağı bunlardan biridir. Gazi Mustafa Kemal, bu sancağın sahibi olan 57. alayımızın askerlerine 'Sizlere taarruzu değil ölmeyi emrediyorum' diyerek 'Çanakkale geçilmez' destanının omurgasını yapmıştır. Malazgirt zaferinden başlayıp günümüzde süren mücadeleyi çok iyi öğretmeliyiz. En büyük gücümüz tarih mirasıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU