Selvi: Kılıçdaroğlu’nun sözleri Erdoğan’ın kanına dokunmuş

“Kemal Bey yanlış yapıyor. Eşler, çocuklar günlük siyasi çekişmelerin konusu edilmemeli”

Fotoğraflar: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Emine Erdoğan hakkında söylediği sözlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “kanına dokunduğunu” söyledi.

Ankara-Paris gerilimi devam ederken Erdoğan, Fransız mallarına boykot çağrısı yapmıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Emine Erdoğan’ın Hermes marka çantasını yakması gerektiğini söylemişti. Erdoğan, Kılıçdaroğu’na bu sözlerinden dolayı sert tepki gösterdi.

Selvi de bugünkü köşesinde bu tartışmayı ele aldı ve şunları yazdı:

Cumhurbaşkanı da olsanız ailenize, eşinize, çocuklarınıza bir saldırı söz konusu olunca o zaman tüm sıfatlarınızı, unvanlarınızı bir kenara bırakıp eş oluyorsunuz, baba oluyorsunuz. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Emine Hanım’la ilgili sözlerine karşılık verirken Erdoğan, bir Cumhurbaşkanı olmaktan ziyade bir eş olarak konuştu. Macron’a ve Charlie Hebdo dergisine tepki gösterdiği konuşmasını sürdürürken birden bu konuya değindi.

Kılıçdaroğlu’na, “Dün bay Kemal, eşimle ilgili bazı laflar etmiş. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş. Eşimle ilgili değil. Sen ne biçim siyasetçisin ya?” diye seslendi.

Belli ki eşine söylenen sözler kanına dokunmuş. Kemal Bey yanlış yapıyor. Eşler, çocuklar günlük siyasi çekişmelerin konusu edilmemeli. Demirel ile Ecevit yıllarca birbirleriyle mücadele ettiler. Ama ne Ecevit, Nazmiye Hanım hakkında, ne de Demirel, Rahşan Ecevit hakkında tek bir laf etmedi.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU