Türk Yahudi Toplumu’ndan Charlie Hebdo’ya kınama

Türk Yahudi Toplumu sosyal medya mesajında, Charlie Hebdo karikatürünü dini inançları hedef alan iğrenç ve aşağılayıcı yayın olarak niteledi ve kınama mesajı paylaştı

Fotoğraf: AA

Charlie Hebdo’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan karikatürüne Türk Yahudi Toplumu’ndan da kınama geldi.

Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter’dan hesabından Fransızca olarak paylaşılan mesajda, “Fransız Charlie Hebdo dergisinin Devlet Başkanımızı ve dini inançları hedef alan iğrenç ve aşağılayıcı yayınını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Mesaj, “Bu tür insani hak ihlallerini, ‘mizah ve ifade özgürlüğü’ olarak değerlendirmek kabul edilemez” ifadeleriyle devam etti.

Ne olmuştu?

Fransa'nın Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni "anmak için"resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Karikatürlere birçok Müslüman ülke tepki göstermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Macron ise, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Bu gelişmelerin ardından çeşitli ülkelerin tepkilerinin yanı sıra Erdoğan da Fransız mallarının boykot edilmesini istemişti.

Tartışmalar sürerken Twitter hesabından çarşamba günkü (28 Ekim 2020) baskısının paylaşan Charlie Hebdo, derginin ilk sayfasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir karikatür yayınlamıştı.

Karikatürde, "Erdoğan özelde çok komik" şeklinde bir ifade yer almıştı.

Karikatüre Cumhurbaşkanlığı’ndan bakanlara, AK Parti’li isimlerden muhalefete kadar birçok kesimden tepki gelmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU